Alaposan megszorongatták ellenfelüket a szerdahelyi hölgyek


A címvédő nagymihályiak otthonában kezdte a bajnoki döntőt a HC DAC.

A vendégek nagyon jól kezdtek, Élő Beatrix és Bízik Réka egy-egy, valamint Bugár Cintia két gólja után már 0-4-re vezettek. Ekkor időt is kért a hazaiak mestere, ami meg is hozta az eredményt. Lassan eltüntette hátrányát a címvédő, 7-7-nél már Debre Viktor kért időt. Ő már nem tudta úgy felrázni csapatát, mint kollégája, a 19. percben először vezetett az Iuventa.

A folyatásban ugyan volt négy is közte, végül Bugár újabb duplája és a padról beszálló fiatal Mészáros Réka gólja után csak 13-11-et mutatott az eredményjelző.

A szünet után ugyan a hazai csapat lőtt két gólt, de Oguntoye újabb kivédett büntetője meccsben tartotta a csallóközi hölgyeket. A vendégeknek elsősorban a támadások befejezésével akadt gondjuk, a gólfelelősök közül Élő, Juhos és Bízik Réka is csak egy-egy gólt tudott szerezni eddig. A második félidő gólcsendjét Demeter Virág Orsolya törte meg szerdahelyi részről.

Juhos Kata gólja után pedig már 15-13 volt az állás. A jobbszélső átvette Élő helyét átlövőben, az ő helyére pedig Straka Mária érkezett, valamint Jagodić is pályára lépett. Tizenöt perccel a vége előtt néggyel vezetett a Nagymihály. Az Iuventa edzője, Ján Beňadik 21-18-nál kért időt. A következő gólt viszont a bal szélről a fiatal Pénzes Mónika lőtte, kettőre zárkóztak a vendégek.

Bízik Réka átlövőből szerezte meg második gólját egy betörés után, így már csak eggyel vezettek a hazaiak. Sajnos ez után viszont Iryna Kompaniiets kétszer is betalált, öt perccel a vége előtt 23-20 volt az állás.

Bár mindent megtettek Bízik Boglárkáék, a végén már nem tudták ledolgozni hátrányukat és végül 27-22-es vereséget szenvedtek. A döntő második mérkőzését szerdán Dunaszerdahelyen rendezik. Amennyiben ott hazai siker születik, úgy egy harmadik mérkőzésen, Nagymihályban dől el a két győzelemig tartó finálé.

Szlovák bajnoki döntő, első mérkőzés:

MŠK IUVENTA Michalovce-HC DAC Dunaszerdahely 27-22 (13-11)
Nagymihály, v.: Baďura, Ondogrecula

Dunaszerdahelyi gólszerzők: Bugár Cintia 5, Pastorková Kristína 4, Juhos Kata 3, Bízik Réka 3, Élő Beatrix 2 (1), Mészáros Réka 2, Bízik Boglárka 1, Demeter Virág Orsolya 1, Pénzes Mónika 1

Fotó: facebook.com/hcdacofficial

A rovat legfrissebb hírei