2 247 napot várt a pozsonyi győzelemre a DAC


A dunaszerdahelyiek 2015 után tudtak győzni a Slovan otthonában.

A DAC kezdőjébe visszakerült az előző fordulót eltiltása miatt kihagyó Ramirez. Nem Taiwo volt azonban, aki a padon találta magát, hanem Nebyla. Németh Antal így két csatárral állt fel Pozsonyban.

Negyedóra után láttuk az első igazán veszélyes támadást. A Slovan vezette, de a jobb oldali beadás után Kružliak szögletre tisztázott. Čavrić volt az elkövetője ennek és egy perccel később egy szöglet utáni lövésnek is, amit Jedlička védett. Beskorovainyi sárga lapos szabálytalansága után a 19. percben Holman szabadrúgását De Marco fejelte a felső lécre. A kapus itt már verve volt.

Öt perccel később egy lesgyanús helyzet után fölé ment a hazaiak próbálkozása. Ez után Medveděv leszorított kezéhez ért a labda a hazai tizenhatoson belül, de a VAR ellenőrzése után sem járt büntető Daviséknek. A 39. percben Strelec próbálkozása a kapufáról szerencsére nem befelé pattant, a gólvonal előtt ment el a labda mikor Jedlička megfogta azt.

A megsérülő Andzouanát Sommer váltotta. A német lett a jobbhátvéd, Blackman húzódott előrébb a középpályára, Divković pedig átvette a sérült helyét a bal oldalon. A 41. percben Taiwo éles szögből el tudta pöckölni Šulla mellett a labdát, de az elgurult a hosszú oldali kapufa mellett.

Kružliaké volt az első szerdahelyi kaput eltaláló lövés, pontosabban a kapufát eltaláló. A védő egy szöglet után lőtte telibe a lécet. A hosszabbításban Schäfer próbálkozását védte a kapus, majd egy ígéretes kontra végén Ramirez lőtt fölé.

A szünet után Strelec került először helyzetbe, de Kružliak blokkolni tudott. Az 55. percben Ramirez azért kapott sárgát, mert mikor megkerülte De Kampst, utóbbi feje beleütközött a csatár könyökébe. Teljesen véletlen esetről volt szó.

A 62. percben Sommer rántotta le a tizenhatos vonalán Rataot. Očenáš büntetőt ítélt, miközben a szabálytalanság egyértelműen a vonalon kívül kezdődött és azon ért véget. Erősen vitatható ítélet, de hozzá kell tenni, hogy egy roppant buta megoldás is volt a jobbhátvédtől. A VAR ellenőrzése után viszont végül szabadrúgássá minősítették az esetet. Holman végezte el a pontrúgást, az erős lövést Jedlička bokszolta szögletre.

Húsz perccel a vége előtt Njie és Nicolaescu érkezett a pályára, lejött Balić és Taiwo. Medveděv volt a következő, aki helyzetbe került, de éles szögből nem talált kaput. A 77. percben Divković lépett ki a leshatáron Ramirez passza után, majd a kifutó kapus fölött remek mozdulattal a hálóba lőtt, 0-1.

A 84. percben Holman szögletét De Marco csúsztatta meg a rövid oldalon, a hosszún pedig Ratao lőtte a hálóba. A játékvezető gólt ítélt, de a VAR ellenőrzése után les miatt azt végül nem adták meg. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt Müller érkezett Ramirez helyére. A 90. percben Holman rúgta fel csúnyán Schäfert, amiért sárgát is kapott. Érdekesség, hogy a Slovan középpályása nincs ott a magyar válogatott bővebb Eb-keretében, míg a DAC fiatalja igen.

A hosszabbításban Daniel beadása után Davisről került kapura a labda, de Jedlička bravúrral védett. A 96. percben Nicolaescu hatalmas szerencsével vett át egy labdát, majd remekül indult meg a kapu felé, lerázta védőit és higgadtan a kapuba lőtt. Az első örömöt viszont a VAR megtörte, hiszen lest jelzett. Ezek után viszont a második sárga-kék öröm más jogos volt, hiszen a játékvezető lefújt a mérkőzést. Győzött a Dunaszerdahely!

A DAC eddig kétszer tudott csak győzni a Slovan otthonában, 1996. augusztus 3-án és 2015. március 15-én. Az utóbbi és a mostani siker között 2 247 nap, több mint 6 év telt el. Úgy tűnik megtette a hatását a szurkolók szombati látogatása a MOL Akadémián.

Fortuna Liga, rájátszás, felső ház, 8. forduló:

ŠK Slovan Bratislava-FC DAC 1904 0-1 (0-0)
Nemzeti Futballstadion, v.: Očenáš (Štrbo, Poláček)
Gólszerző: Divković (77.)
Sárga lap: De Marco (45.), Holman (90.), Bajrić (93.) ill. Beskorovainyi (18.), Ramirez (55.), Sommer (63.)

Slovan: Šulla - Medveděv, Abena, Bajrić, De Marco - De Kamps, Rabiu (Weiss 80.) – Čavrić (Daniel 75.), Holman, Ratao - Strelec
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Divković, Balić (Njie 72.), Schäfer, Andzouana (Sommer 39.) – Taiwo (Nicolaescu 72.), Ramirez (Müller 89.)

A Slovan egy döntetlennel már ma bajnok lehetett volna, de elmaradt az ünneplés. A Fortuna Liga tabelláját ide kattintva tekinthetik meg.

Tudtad? A DAC eddig kétszer nyert a Slovan otthonában: az 1996/97-es idény nyitófordulójában a régi Téglamezőn, majd...

Közzétette: DAC 1904 – 2021. május 8., szombat

Íme a meccs utáni csallóközi ünneplés az öltözőben:

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei