Sikerrel kezdett az elődöntőben a Dunaszerdahely


A MOL Liga alapszakasza után a legjobb négy szlovák csapat küzd meg az országos bajnoki címért. A Nagymihály-Eperjes mellett a másik elődöntőben a HC DAC a vágsellyeieket fogadta.

A hazaiak az Oguntoye Viktória - Juhos Kata, Élő Beatrix, Bízik Boglárka, Pastorková Kristína, Bugár Cintia, Bízik Réka hetessel kezdték a meccset. Rajnohová Monika sérülése miatt továbbra sem volt bevethető.

Az első gólt a jobb szélről Juhos szerezte, a negyedik percben pedig már 3-0 volt az állás. A vendégek első találatukat csak büntetőből tudták megszerezni Trepáčová révén. Az első 10 perc után 6-2-re vezettek a hazaiak, miután Oguntoye Némethová Natália hetesét is kivédte. A 13. percben 10-2-nél pedig időt kért a vágsellyeiek edzője.

A félidő második felében valamelyest feljebb zárkóztak a vendégek, de így sem forgott veszélyben a magabiztos hazai vezetés. A hétgólos Bízik Réka vezérletével a szünetben 17-12-re vezettek a sárga-kék hölgyek. A balszélső mellett Élő és Juhos is 4-4 találatig jutott az első harminc percben.

A második játékrész első gólját Königová Barbora jegyezte, így négyre zárkózott Vágsellye. Erre hetesből Élő Beatrix válaszolt. Ez volt a szerdahelyiek első büntetője a mérkőzésen. A 37. percben kettőre zárkóztak fel a vendégek, 18-16-nál Debre Viktor időt is kért.

A rövid eligazítás hatásos volt, Élő és Juhos góljai után már újra négy volt közte. Oguntoye is hozzátette a magátét, miután megfogta Trepáčová hetesét. Bugár Cintia második gólját követően pedig már 21-16 volt az állás.

A sellyeiek vérszemet kaptak és sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, nem tudtak újra kilenccel meglógni Bízik Boglárkáék, mint az első félidőben. A 27. percben Pastorková is betalált, majd Bízik Réka is lőtt egy lerohanásgólt, így hattal vezetett a Dunaszerdahely.

Az utolsó öt percben már okosan játszottak a hazaiak és nem került veszélybe a győzelem. A fiatalok közül Mészárok Réka is betalált, de Kucsera Rebeka is pályára lépett. Az utolsó dudaszó pillanatában ráadásul újra kilenc volt a különbség, a HC DAC 33-24-re győzött.

A mérkőzés után a Dunaszerdahely játékosai átvehették a MOL Liga bronzérmeit is. A bajnoki elődöntő második mérkőzését szerdán Vágsellyén rendezik, ha győznek Straka Máriáék, akkor pedig a harmadik meccsre már nem is lesz szükség, hiszen bejutnak a fináléba.

Szlovák bajnoki elődöntő, első mérkőzés:

HC DAC Dunaszerdahely-HK Slovan Duslo Šaľa 33-24 (17-12)
Dunaszerdahely, v.: Mandák, Rudinský

Hazai gólszerzők: Bízik Réka 10, Élő Beatrix 9 (1), Juhos Kata 8, Bugár Cintia 3, Straka Mária 1, Pastorková Kristína 1, Mészáros Réka 1

Fotó: facebook.com/hcdacofficial; Lelkes Ernő

A rovat legfrissebb hírei