Urblík bombagólja nem ért pontot a Puskásnak


A Diósgyőr 2-1-re legyőzte második helyen álló vendégét, a Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szerdai játéknapján, így elmozdult a sereghajtó pozícióból.

A DVTK ezzel a sikerrel megszakította négy mérkőzés óta tartó hazai nyeretlenségi sorozatát, egyúttal nagy lépést tett azért, hogy a hátralévő három körben még legyen esélye kiharcolni az élvonalban maradást. A felvidéki Hornyák Zsolt által edzett felcsúti együttes hat veretlenül megvívott meccs után először kapott ki.

OTP Bank Liga, 30. forduló:

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 2-1 (1-0)
Miskolc, zárt kapus, v.: Vad II.
Gólszerzők: Grozav (22.), Molnár G. (93.), illetve Urblík (75.)
Sárga lap: Suljić (29.), Vaněček (68.), Soldo (85.), illetve Slagveer (52.), Urblík (66.), Meissner (89.)

Diósgyőr: Malenica - Polgár, Milović, Soldo, Pikk - Grgić (Ivanovski, 83.), Max (Szűcs K., 83.), Grozav - Suljić (Molnár G, 83.), Vaněček (Drazić, 71.), Groshi (Márkvárt, 71.)

Puskás: Tóth B. - Nunes, Meissner, Spandler, Deutsch - Van Nieff (Géresi, 34.), Urblík - Slagveer, Knežević, Kiss T. - Plšek (Corbu, 77.)

Az első félidőben érdekesen alakult a játék képe: a vendégek többet birtokolták a labdát, azonban mindössze egyszer próbálkoztak kapura lövéssel, és az sem bizonyult veszélyesnek, a DVTK ugyanakkor a negyvenszázalékos labdabirtoklása mellett hat próbálkozásból négyszer kaput talált. Ezek közül egyszer gólt is szerzett, a hazaiak Grozav szép és pontos lövésével a félidő derekán jutottak előnyhöz.

Fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék képe, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, majd az utolsó negyedóra kezdetéhez érve az ipolysági Urblík József egy távoli lövéssel egyenlített. Hatalmas gól volt! A hajrában a Diósgyőr igyekezett nyomás alá helyezni a Puskás Akadémiát, ennek pedig a 93. percben meglett a gyümölcse, a csereként beállt Molnár Gábor fejesgólja ugyanis nagyon fontos három ponthoz juttatta a DVTK-t.

Fotó: facebook.com/PFLAhu

A rovat legfrissebb hírei