Szöllősi-Zácsik 6, Lakatos 4 góllal zárta a vb-selejtezőt


Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott kijutott a decemberi, spanyolországi világbajnokságra, miután a pénteki 46-19-es sikert követően vasárnap 41-12-re győzte le Olaszországot.

A pénteki első találkozón magyarok keretéből Kovacsics Anikó és Janurik Kinga sérülés, Csapó Kyra, Lakatos Rita és Tóvizi Petra taktikai okok miatt maradt ki. Ott volt viszont az imelyi Szöllősi-Zácsik Szandra, aki 3 gólt szerzett, a válogatott pedig 46-19-re győzte le ellenfelét.

Világbajnoki selejtező, 1. mérkőzés:

Magyarország-Olaszország 46-19 (23-10)
Érd, v.: Premysl, Radek

Magyarország: Bíró, Szikora (kapusok), Csiszár-Szekeres, Háfra 2, Helembai, Kisfaludy 1, Kiss 4, Klujber 10 (4), Kovács 6, Lukács 7, Márton 4, Schatzl 3, Szöllősi-Zácsik 3, Szucsánszki 2, Tomori, Vámos 4

Az olaszok lemondtak pályaválasztói jogukról, ezért a vasárnap 13 órakor kezdődő visszavágót is az Érd Arénában rendezték. Ezen a mérkőzésen már a dunaszerdahelyi Lakatos Rita is lehetőséget kapott és 4 gólig jutott, míg Szöllősi-Zácsik Szandra ismét háromszor talált be.

Visszavágó:

Olaszország-Magyarország 12-41 (5-17)
Érd, v.: Premysl, Radek.

Magyarország: Bíró, Csapó (kapusok), Csiszár-Szekeres, Háfra 4, Kisfaludy 4, Kiss 2, Klujber 6 (2), Lakatos 4, Lukács 6, Márton 5, Schatzl 1, Szöllősi-Zácsik 3, Szucsánszki, Tomori, Tóvizi 3, Vámos 3

A 25. női világbajnokságnak december 2-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.

Az idei lesz a 23. női világbajnokság, amelyre a magyar válogatott kijutott, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornán összesen 16 európai válogatott szerepelhet. A házigazda spanyolok, a címvédő hollandok, továbbá a tavaly decemberi Európa-bajnokságon elődöntős horvátok, dánok, franciák és norvégok selejtező nélkül tagjai a mezőnynek. Ázsiából hat, Afrikából négy, Dél- és Közép-Amerikából három, Észak-Amerikából és a Karibi-térségből egy, Óceániából pedig szintén egy csapat jut majd ki a tornára. A nemzetközi szövetség fenntart egy vagy két szabadkártyát, attól függően, hogy valamelyik óceániai válogatott az Ázsia-bajnokságról kvalifikál-e a világbajnokságra.

Fotó:  MTI/Kovács Tamás

A rovat legfrissebb hírei