Gyenge meccs, jó eredmény Dunaszerdahelyen


A Fortuna Liga rájátszásának 5. fordulójában a Trencsén látogatott a MOL Arénába.

A DAC kezdőjéből hiányzott Cesar Blackman, ott volt viszont a Nagyszombat elleni bajnokit követően, két kispadon kezdett Fortuna Ligás mérkőzés után, Marko Divković. A vendégek kapuját a 19. születésnapját a héten ünneplő Michal Kukučk védte. Előtte a védelemben ott volt a palásti Križan Richard is. A mérkőzést a szintén palásti Kišš Bálint vezette.

A csapatok egyenpólóban érkeztek a MOL Aréna gyepére, a Remény lángja (Svetileko nádeje) polgári társulás kezdeményezése nyomán, amely az onkológiai vagy egyéb súlyos betegséggel küzdő gyermekek életének a jobbá tételét tűzte ki célul, és április 17-re meghirdette a virtuális „Remény lángja futást”.

Az első perctől fogva mindkét csapat nagyon szervezetten védekezett, a középpályán igyekeztek lezárni a területeket, és ezt jól is csinálták. Ebből kifolyólag nem sok helyzetet láthattunk. A 8. percben Ramirez a tizenhatos bal oldali sarkától befelé tolta a labdát, majd lőtt, a labda pedig a hosszúoldali kapufáról a hálóba pattant, 1-0.

A 22. percben Balić lőtt be egy szabadrúgást a bal oldalról, középen Divković bele tudott csúsztatni, a játékszer pedig ismét a hosszúoldali kapufához közel ért a kapuba, 2-0.

A mezőnyjáték mellett még egy komolyabb lehetősége adódott a DAC-nak. A 43. percben Divković csapott le egy elpasszolt labdára, betört a tizenhatoson belülre, ahol már feltartóztatták, de tovább tudta még passzolni Andzouanához, aki viszont mellé lőtt.

A második félidő elejét a hazaiak kezdték aktívabban. Beskorovainyi előbb egy remek szólóval jutott a tizenhatosig, majd pár másodperccel később Davis beadását fejelte nem sokkal mellé. Az 54. percben Križan Richard kapott sárga lapot.

A trencséniek részéről Da Silva lőhetett egy szöglet után ígéretes helyzetből, de elég rosszul találta el, így Jedlička könnyen ölelte ezt magához. Ezidőtájt a sajtótribünön az egymást követő pontos passzokat számolták a kollégák, a szerdahelyiek 14-ig, a vendégek 10-ig is eljutottak.

A 62. percben Davis lőtt kapura, de Kukučka védett. Tíz perccel később változtatott először Bernd Storck, Andzouana helyét Taiwo vette át. A 79. percben Nebyla is lejött, őt Christie-Davies váltotta. Nem sokkal később egy jobbról érkező trencséni szabadrúgás után Corryn lőtt 4 méterről kapura, de Jedlička nagyot védett.

A 88. percben Taiwo lépett ki ziccerben, de Kukučka lábbal védeni tudott. A hosszabbításban Balić, Divković és Ramirezz lejött, Njie, Moumou és Nicolaescu bement, de csak pár másodpercet töltöttek a pályán. Mivel a Slovan otthonában a Nagyszombat nyert, és Schäferék is megszerezték a három pontot, a bajnokavatás egyelőre elmaradt.

A kevés helyzetet hozó találkozón megérdemelten nyertek a sárga-kékek, hiszen a vendégek nem jelentettek komoly veszélyt a kapura, míg Ramirezék jól használták ki lehetőségeiket.

Fortuna Liga, rájátszás - felsőház, 5. forduló:

FC DAC 1904-AS Trenčín 2-0 (2-0)
MOL Aréna, v.: Kišš (Weiss, Ádám)
Gólszerzők: Ramirez (8.), Divković (22.)
Sárga lap: Kadák (49.), Križan (54.)

DAC: Jedlička - Sommer, Kružliak, Beskorovainyi, Davis - Balić (Njie 91.), Schäfer, Nebyla (Christie-Davies 79.) - Divković (Moumou 91.), Ramirez (Nicolaescu 91.), Andzouana (Taiwo 72.)
Trencsén: Kukučka - Yem (Ligeon 84.), Da Silva, Križan, Pirinen - El Mahdioui - Zubairu, Kadák (Lavrinčík 64.) - Ahmad (Tučný 46.), Čataković (Letenay 64.), Corryn

Bernd Storck a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy szerették volna egy győzelemmel felköszönteni a születésnapját ünneplő tulajdonost. Egy nagyon nehéz ellenfél ellen játszottak, amely jól védekezett és jól megszervezte a játékát, de ők is jobban felépítették azt, mint a csapatok előző meccsén, hiszen most nem kaptak gólt. A második félidőben megvolt a lehetőség, hogy tovább növekedjen a különbség, de ott már kimaradtak a helyzetek. Egy nehéz héten vannak túl, hiszen szerdán kiestek a kupából, de jó, hogy nyerni tudtak, hiszen a Nagyszombat győzött, és felzárkózott, valamint még a Zsolna is játszani fog az Aranyosmarót ellen vasárnap.

További eredmények:

ŠK Slovan Bratislava-FC Spartak Trnava 1-2 (0-1)

MFK Ružomberok-FK Pohronie 1-0 (0-0)
FC Nitra-FK Senica 0-3 (0-3)
ŠKF Sereď-MFK Zemplín Michalovce 2-0 (1-0)

Vasárnap rendezik:
FC ViOn Zlaté Moravce-MŠK Žilina

Fotó: facebook.com/sportnaplo

A rovat legfrissebb hírei