Kiesett a kupából a Dunaszerdahely


A Szlovák Kupa, vagyis a Slovnaft Cup negyeddöntőjében a Besztercebánya ellen játszottak Schäferék.

Az első percben egy bal oldali szabadrúgásra középen érkezett Kupčík és a hálóba lőtt, 1-0. A beadás az egykori dunaszerdahelyi játékostól, Róbert Polievkától érkezett.

15 perc után jött az első komolyabb DAC-helyzet, de Divković beadását Friede a kapus kezébe fejelte. Két perccel később Moumou (nem sokkal lesgólja után) beadását a német középpályás ezúttal lábbal küldte kapura, de Baláž kiütötte azt. Feljegyezhettünk még egy Moumou lövést, majd ezt követően szögletből Müller fejelt a kapuba, 1-1.

A félidő hajrájában Davis előbb a sorfalba lőtt egy szabadrúgást, ami után Schäfer ismételt. A magyar középpályás lövését szépen védte a kapus. Nem sokkal később a panamai balbekk újabb szabadrúgása már jobban sikerült, de azt is ki tudta ütni a léc alól Baláž.

A második játékrészt is a Besztercebánya kezdte jobban, de Száraz ha nehezen is, de hárította Vujošević és Kvocera kísérleteit, és a kapufa is a csallóközi kapussal volt. Bernd Storck érezte, hogy frissíteni kell a csapaton, miután a szünetben beküldte Andzouanát, egy órát követően érkezett Ramirez is. A venezuelai gyorsan egy lövéssel jelentkezett, majd nem sokkal később egy szöglet után jött a gól is. Kupčíkról Beskorovainyi elé került a labda, aki közelről fejelte azt a hálóba, 1-2.

Azonnal jött a válasz, Frimmel balról egy hatalmas gólt lőtt a hosszúba, 2-2.

A rendes játékidő hosszabbításában a Besztercebánya edzője, Stanislav Varga kapust cserélt, készülve a tizenegyespárbajra. Nem jutott el végül odáig az összecsapás. A 94. percben Frimmel végzett el egy szabadrúgást, amely a kapufán csattant, a kipattanót pedig a védőket megelőzve Tóth lőtte a kapuba, 3-2.

A játékvezető nem sokkal később lefújta az összecsapást. A DAC játékosai hevesen reklamáltak a gól után, de a kiesés okát nem a játékvezetőben kell keresni.

Slovnaft Cup, negyeddönőt:

MFK Dukla Banská Bystrica-FC DAC 1904 3-2 (1-1)
Zólyom, v.: Dohál (Galo, Košecký)
Gólszerzők: Kupčík (1.), Frimmel (69.), Tóth (94.) ill. Müller (20.), Beskorovainyi (67.)
Sárga lap: Nosko (43.), Willwéber (52.), Vajda (87.) ill. Ramirez (89.)

Dukla: Baláž (Krejčí 92.) - Migaľa (Gonda 92.), Nosko, Kupčík, Lukáčik - Willwéber (Tóth 76.), Snitka - Starší, Polievka, Kvocera (Vajda 64.) - Vujošević (Frimmel 64.)
DAC: Száraz - Sommer, Müller, Beskorovainyi, Davis - Christie-Davies, Schäfer (Njie 82.), Friede (Ramirez 58.) - Divković (Andzouana 46.), Nicolaescu (Balić 70.), Moumou (Taiwo 82.)

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei