Schäfer: Kalmárral a meccs közben szeretjük megbeszélni a hibákat


Schäfer András a Slovan elleni rangadó után már a kupamérkőzésről is beszélt.

"Elég nehezen, picit megint álmosan kezdtünk. A sors megint bebizonyította, hogy nem lehet így nekiindulni a Slovan ellen. Kaptak egy tizenegyest, mint az előző mérkőzésen. Utána szép lassan átvettük a játék irányítását és előbb egyenlítettünk, majd megint hátrányba kerültünk és a végén ismét sikerült belőni az egyenlítő gólt. Úgy éreztük, hogy több van ebben. A végén úgy gondoltuk, hogy a szögletet még megérdemeltük volna, hiszen legalább 25-30 percet állt a játék. Úgy gondolom viszont, hogy sikerült rátalálni arra az útra, ami eredményessé tesz minket" – kezdte Schäfer a Slovan elleni 2-2 értékelését. A középpályás elmondta, azok után, hogy a VAR-t is használták és e mellett  is sokat állt a játék, és a bíró másodpercre pontosan három percet hosszabbított, azért némi hiányérzet maradt bennük.

Felvetésünkre, hogy az első félidőben még Kalmárral a lelátón ülve beszélték át a rosszabb megoldásokat, így reagált: "Megmondom őszintén Zsoltival meccs közben szeretjük a hibákat megbeszélni. Most ez így kicsit rossz volt, hogy fentről kellett néznünk a mérkőzést. Ilyenkor azért mindig nehéz, mert az ember akarna pályán lenni és ilyenkor sokkal kritikusabb. De ezt nyilván a szurkolók tudják a legjobban."

A pozsonyiak ellen Bernd Storckkal megbeszélték, hogy csak szükség esetén száll majd be és hálás volt edzőjének, hogy kevés edzésmunka után már számított rá. "Szerdán hasonlóan kéne játszanunk és kicsit pörgősebben kezdenünk" – utalt a Besztercebánya elleni kupameccsre a magyar válogatott játékos, majd hozzátette, ott már lehet egy félidő is jut neki és a Trencsén ellen akar kezdő is lehet, de ezzel kapcsolatban majd az edző meghozza a végső döntést.

A Slovnaft Cup negyeddöntőjének Besztercebánya-DAC mérkőzése szerdán 13:30-kor kezdődik Zólyomban, amelyet ide kattintva nézhetnek élőben.

Fotó: facebook.com/fcdac

 

A rovat legfrissebb hírei