Döntetlennel zárult a 64. DAC-Slovan


A Fortuna Liga rájátszásának 4. fordulójában a Slovant fogadta a DAC. Ez volt a csapatok 64. összecsapása az élvonalban.

A mérkőzés előtt Kalmár Zsoltnak átadták a 2020-as Év játékosa díjat. Csapattársai a csapatkapitány mezével együtt álltak fel a csapatképhez, ezzel is biztatva őt a felépülésében. A magyar válogatottban megsérülő középpályás a nézőtérről nézte végig a rangadót.

A 5. percben Pauschek kapott egy hosszú indítást, a Slovan balhátvédjét pedig Jedlička buktatta a tizenhatoson belül. A VAR által is jóváhagyott tizenegyest Holman Dávid magabiztosan értékesítette, 0-1.

A másik kapu előtt Balić szöglete után alakult ki veszély. Ramirez a hosszú oldalról kanalazta vissza a labdát, Blackman fejelt, a vendégek kapusa pedig nagy bravúrral ütötte ki a kapufa mellől a gólba tartó labdát.

A Slovan volt ellenben a veszélyesebb, Bajrić lőtte Nono szabadrúgását az ötös sarkáról nagy helyzetben fölé. Majd Nono szabadrúgásból a kaput is megcélozta, akkor Jedlička védett. A vendégek letámadása nagyon jól szervezett volt, a DAC a bal oldalról indulva nehezen hozta ki a labdákat, a jobb oldalon pedig legtöbbször csak Blackman cselei segítettek megoldani ezt a feladatot.

A hazai kapus Henty lövése és fejese után is védett. A 36. percben Bernd Storck elküldte melegíteni Taiwot. A német edző ez előtt nem sokkal Nebyla és Christie-Davies pozícióját is megcserélte.

Andzouana is helyzetbe került egy Slovan hiba után, de védője szorításában nem talált kaput. Nono pontrúgásaiban folyamatosan ott volt a veszély, Bozhikov is fejelt egy ígéreteset az egyik után, de Jedlička másodjára magához ölelte a játékszert.

A félidő hosszabbításában Blackman nyert meg két párharcot a középpályán, majd jól indult meg. Ramirez a kiugratása után elvitte Ružinský mellett a labdát, de lövését a védelem tisztázni tudta. Közben pedig a partjelző lest jelzett, amit a VAR is leellenőrzött.

A második félidőre Christie-Davies helyére érkezett Taiwo, aki Ramirez mellé szállt be a csatársorba. A 49. percben Taiwot buktatta Bajrić, de a bíró sípja néma maradt. Két-három perc után a VAR jelezte a játékvezetőnek a szabadálytalanságot. Očenáš kijött a pálya mellé, megnézte az esetet néhányszor és tizenegyest ítélt. Ramirez magabiztos és pontos ítéletvégrehajtónak bizonyult és a bal alsóba vágta a büntetőt, 1-1.

A gól után kissé megzavarodtak a vendégek, de pár perc után ismét átvették a játék irányítását. A következő tizenöt percben ugyan láttunk ígéretes támadásokat mindkét oldalon, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 77. percben egy szöglet után Bajrić Taiwo és Nebyla közt maradt üresen a tizenhatoson belül, majd az ötösnél érkezve védhetetlenül a kapuba lőtt, 1-2.

A gól után Balić helyére érkezett a sérüléséből felépülő Schäfer András. Medveděv lövése volt amit következőnek feljegyezhettünk, de az éles szögből érkező kísérletet védte Jedlička.

A 88. percben Kalmárral és a cserékkel együtt ugrottunk talpra, amikor Davis hajszálpontos beadását fejelte Ramirez a kapuba, 2-2.

A játékvezető mindössze három percet hosszabbított, pedig ennél többet állt a játék csak a hazai tizenegyesnél is. Očenášnak ezek után sikerült egy DAC szöglet előtt lefújni a találkozót, így 2-2-vel ért véget a rangadó. A bíró ezek után a rendezők gyűrűjében hagyta el a pályát, mivel a DAC-játékosok, jogosan, megrohanták őt a méltatlanul rövid hosszabbítás és a szöglet közben lefújt mérkőzés miatt.

Fortuna Liga, rájátszás, 4. forduló:

FC DAC 1904-ŠK Slovan Bratislava 2-2 (0-1)
MOL Aréna, v.: Očenáš (Bednár, Poláček)
Gólszerzők: Ramirez (53., 88.) - az elsőt büntetőből ill. Holman (6.) - büntetőből, Bajrić (77.)
Sárga lap: Jedlička (6.), Nebyla (60.) ill. Holman (68.)

DAC: Jedlička - Sommer, Kružliak, Beskorovainyi, Davis - Blackman, Balić (Schäfer 78.), Christie-Davies (Taiwo 46.), Nebyla (Nicolaescu 83.), Andzouana (Divković 68.) - Ramirez
Slovan: Ružinský - Medveděv, Bajrić, Bozhikov, Pauschek - Čavrič (Daniel 72.), De Kamps, Nono, Holman (Strelec 72.), Moha - Henty (Abena 84.)

Fotó: felvidéksport.hu

A rovat legfrissebb hírei