Hornyák szlovák élcsapat helyett a Fradi orra alá törne borsot


A köbölkúti edző szeretné befejezni az elkezdett munkát Felcsúton.

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a Ferencváros otthonában lépett pályára a Puskás Akadémia. Amennyiben a zöld-fehérek nyertek volna, már behozhatatlan előnyre tettek volna szert a bajnoki versenyfutásban. Hornyák Zsolt csapata viszont elnapolta a bajnokavatást.

A gólok története:

7. p.: Knežević szögletből, jobbról ívelt középre ballal, ahol érkezett Nunes, aki Somaliát megelőzve csúsztatott az ötösről szépen a jobb felső sarokba, Dibusz tehetetlen volt. Nunes egyébként az első NB I-es gólját októberben szintén a Groupamában szerezte meg, azzal a fejessel is vezetett a Puskás Akadémia, de utána a Fradi nyert 2-1-re. 0-1!

77. p.: Sorozatban alakította ki a Fradi a ziccereket, lehetett érezni, hogy előbb vagy utóbb meglesz az egyenlítés. Bal oldali szöglet után Haratin rosszul vette át/lőtte kapura a labdát, ami Laidouni elé került, aki igazítás után 6 méterről lőtt a bal alsó sarokba. 1-1!

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.:Bognár
Gólszerzők: Laidouni (77.), illetve Nunes (7.)
Sárga lap: Laidouni (65.), Blazic (70.), Haratin (90.), illetve Knezevic (30.), Slagveer (42.), Van Nieff (51.), Spandler (75.)

Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, 68.), Blažić, Dvali (Haratin, 76.), Ćivić - Laidouni, Somália - Isael (Zubkov, 68.), Nguen, Uzuni (Sigér, 83.) - Boli (Baturina, 76.)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Szolnoki, Spandler, Nunes, Deutsch L. - Slagveer (Komáromi, 91.), Corbu (Mance, 67.), Van Nieff, Kiss T. - Knežević (Baluta, 80.), Plšek

Társoldalunk, az nb1.hu így írt tudósításában a nemrégiben szerződést hosszabbító felvidéki edzőről: Hornyák Zsolt vezetőedzővé történt kinevezése telitalálat volt a klub vezetőinek a részéről, mert egyébként a leglátványosabb, legélvezhetőbb focit az irányítása alatt játsszák a felcsútiak. Éppen ezért tűnik tutinak az is, hogy meghosszabbították a megállapodást a szakemberrel, akit egyébként az nb1.hu információi szerint a szlovák bajnokság egyik élcsapata is csábított.

Ami a Fortuna Liga élcsapatait illeti. A Slovant irányító szlovén Darko Milanič szerződése a szezon végén lejár, de tartalmaz egy hosszabbítási opciót. Ivan Kmotríknál viszont sosem lehet tudni mikor és miért váltana a kispadon. A DAC-ban Bernd Strock kontraktusa csak 2022 nyarán jár le, egyelőre nem lehetett hallani a távozásáról. Zsolnán Pavol Staňo is a szezon végéig kapott szerződést, de a zsolnai utánpótlásból kiemelt edző a korábbi nyilatkozatok alapján kölcsönös elégedettség esetén szintén maradhatna a csapatnál.

A sajtótájékoztatókat összefoglaló cikkében, így idézte Hornyák szavait az nb1.hu: "Először is szeretném megköszönni a csapatom hozzáállását. Nem szerettem volna, ha ma ünnepelne a Fradi, ezt jeleztem is korábban. Elég jó focit produkáltunk ma. Kicsi hiányérzetem van. Plšek jól teljesített csatárként, ő helyetesítette Géresit, aki kisebb izomsérülése miatt nem tudott pályára, nem akartam veszélyeztetni. Remélem, hogy a következő meccsen már tökéletes állapotban lesz. Azt játszottuk, amit elterveztünk. Az utolsó 20 percben hagytuk, hogy a Fradi letámadjon minket, ebből egyenlített. A szögletnél rosszul védekeztünk. Pici hiányérzetem van, mert meg is nyerhettük volna a meccset, de igazságos a végeredmény. A végén a Fradi is dominált, főleg szögletekből alakított ki helyzeteket. Eljutottunk odáig, hogy elégedetlen tudok lenni ilyen ellenfél ellen, mint a Fradi. Nagy alázattal jöttünk ide, szerintem elég jó focit láthattak a nézők. Hiányoznak a szurkolók, lehet, hogy telt háznál más eredmény lett volna. Ütőképes a csapatom, az NB I-ből bármelyik csapattal fel tudjuk venni a versenyt. Ha így állunk hozzá a következő öt meccshez, elérhetjük a második helyet. A Paks meccs után azt mondtam, ha ez így folytatódik, nincs értelme, hogy itt legyek. Megbeszéltük a dolgokat a vezetőséggel. Nem akarták, hogy elmenjek, azt mondták, csináljak, amit akarok. Először két játékost akartam elzavarni. Másnap behívtam a csapatot, tudták, hogy baj, vagy én megyek vagy valaki a csapatból. Aztán bizalmat adtam a két játékosnak, akik jobban teljesítenek azóta. Lehet, hogy ennek a lépésnek köszönhetően teljesít így most a csapat.

Több ajánlatom volt, Szlovákiából és Csehországból is. Nem akartam félbehagyni ezt a munkát, amit elkezdtem itt. A munka megy abba az irányba, amit elterveztem. Olyan ember vagyok, aki nem az első helyre teszi a fizetést. Ez egy kihívás a következő két évre. Lehet, hogy a jövőben még jobb futballt és jobb teljesítményt tudunk nyújtani. Emellett a fiatalok bevetése szintén a célom. Ebbe az irányba is akarom fejleszteni a csapatot. Ha egy edző jól érzi magát, és megvan az összes lehetőség, hogy jó eredményt érjen el, hülyeség lenne elmenni."

Fotó: facebook.com/PFLAhu

A rovat legfrissebb hírei