Győzelmével biztos harmadik a HC DAC


A MOL Liga 4. fordulójának mérkőzésén Csehországban győzött a Dunaszerdahely.

A csallóközi hölgyek jobban kezdték a meccset, mint a Písek, nagy különbség azonban az első 10-12 percben nem alakult ki a csapatok között. Az első félidő végére viszont már magabiztosan vezetett a HC DAC. A szünet után tovább nőtt a különbség és végül 22-37-re győzött az Élő Beatrix vezette Dunaszerdahely. A sárga-kékek sikerükkel bebiztosították harmadik helyüket.

"A hat órás utazás a mérkőzés elején még érezhető volt a lányok lábában, tompán kezdtük a mérkőzést, ami a védekezésünkön és a támadójátékunkon is megmutatkozott. Mindezek ellenére stabil előnyt tudtunk kivívni már az első játékrészben. A második félidőben magunkhoz tértünk, mindenki feléledt, és könnyen szereztük a gólokat. A védekezésünk is stabilizálódott, a kapusteljesítményünk is a megszokott jó formát mutatta. Magabiztos győzelmet arattunk egy számunkra nagyon fontos mérkőzésen. Bebiztosítottuk a harmadik helyünket. Nagyon boldogok vagyunk, de tudjuk, nem ért véget még a bajnokság, szombaton még egy mérkőzés vár ránk!" – olvasható Debre Viktor vezetőedző értékelése a klub honlapján.

MOL Liga, 4. forduló:

Sokol Písek-HC DAC Dunaszerdahely 22-37 (9-16)
Písek, v.: Halada Petr, Kosmák Jan

 

Dunaszerdahelyi gólszerzők: Élő Beatrix 10, Bízik Boglárka 8, Jagodič Melani 3, Juhos Kata 3, Bugár Cintia 3, Bízik Réka 2, Pénzes Mónika 2, Demeter Virág Orsolya 2, Straka Mária 1, Kucsera Rebeka 1, Hornyák Panna 1, Mészáros Réka 1

A szerdahelyiek szombaton, április 10-én a DHK Zora Olomouc csapatát fogadják az utolsó fordulóban. A bajnokság állása ide kattintva tekinthető meg.

Fotó: facebook.com/hcdacofficial

 

A rovat legfrissebb hírei