Nehezen indult, de sima szerdahelyi győzelem lett a vége


A válogatott szünet után a dunaszerdahelyiek az alsóházban tanyázó Zlín otthonába látogattak a MOL Liga 24. fordulójában.

A mérkőzés elején nem akart összeállni a vendégek védekezése, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hol a hazaiak, hol a szerdahelyiek vezettek egyel. Az első negyedóra végén 8-8-at mutatott az eredményjelző.

A 23. perc elején 11-12-nél Debre Viktor időt kért. Ez után a játék csak minimálisan javult a csallóközi csapatnál, így bár vezettek hárommal is, végül 14-16-nál ért véget a félidő. A nehézkesebb kezdés után Bízik Rékáék már nem adták ki a kezükből a vezetést, így megérdemelten vezettek két góllal. Az említett szélső már ekkor 5 gólt lőtt.

A második játékrészt ugyan egy hazai gól nyitotta, de erre hárommal válaszoltak Bugár Cintiáék, így négyre nőtt a különbség. Néhány perccel később, 17-22-nél időt is kért a hazaiak edzője.

Pedig ez után indult csak be igazán a szerdahelyi henger, Juhos Kata például nem egész két perc alatt lőtt három gólt, a különbség pedig már 8 gólosra nőtt. A hajrában először a két szélen cserélt Debre Viktor, Pénzes Mónika és Straka Mária érkezett a pályára. Addig az alapcsapat mellett csak Oláh Bella és Demeter Virág Orsolya kapott lehetőséget. Nem sokkal később már utóbbi volt ismét a beálló, Mészáros Réka az irányító, az átlövők helyét pedig Lelkes Lilla és Jagodič Melani vette át. A mezőnyben tehát teljes sort cseréltek a vendégek.

A cseresorból Pénzes Mónika talált be és állította be a 21-31-es végeredményt. A HC DAC sikerével feljött a második helyre a tabellán. Vasárnap rendezik viszont a Slavia Praha-Iuventa Michalovce rangadót, amely két csapat csupán eg ponttal van lemaradva Bízik Boglárkáék mögött.

MOL Liga, 24. forduló:

Handball PSG Zlín-HC DAC Dunaszerdahely 21-31 (14-16)
Zlín, v.: Hájek, Nezbeda

Dunaszerdahelyi gólszerzők: Bízik Réka 6, Bugár Cintia 6, Juhos Kata 6, Pastorková Kristína 5, Bízik Boglárka 4 (1), Élő Beatrix 3, Pénzes Mónika 1

Fotó: facebook.com/hcdacofficial; Lelkes Ernő

A rovat legfrissebb hírei