Rózsahegy-DAC, Beszterce-Komárom a kupában


Kisorsolták a Szlovák Kupa, vagyis a Slovnaft Cup nyolcaddöntőinek párosításait.

A Slovnaft Cup 2020/21-es, vagyis a szlovák kupa 52. kiírását tavaly októberben a rossz járványhelyzet miatt kellett megszakítani. Két hete a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SZLSZ) úgy határozott, hogy folytatódhat a sorozat, de már csak a két legfelső szintű bajnokság csapatainak részvételével.

A SZLSZ székházában csütörtökön tartották a nyolcaddöntő párosításainak a sorsolását. A DAC a Rózsahegy csapatával mérkőzik meg a legjobb nyolc közé jutásért. A komáromiak pedig a Besztercebánya csapatát kapták ellenfélül.

A nyolcaddöntő mérkőzéseinek hivatalos játéknapja április 6. és 7., a továbbjutás sorsa egy találkozón dől el, méghozzá nézők nélkül. Még kérdéses, hogy a forduló összecsapásait neutrális helyszíneken rendezik-e, vagy a kisorsolt párosítások első helyen álló csapatai hazai pályán játszhatnak-e. Erről az elkövetkező napokban a SZLSZ dönt.

A Slovnaft Cup játéknapjai – 2021 tavasz:

Nyolcaddöntő: 2021. április 7.
Negyeddöntő: 2021. április 14.
Elődöntő, 1. mérkőzések: 2021. április 28.
Elődöntő, visszavágók: 2021. május 5.
Döntő: 2021. május 19.

A versenykiírás alapján minden fordulót követően sorsolással döntik el a párosok összetételét. Az időpontok hiánya miatt semelyik mérkőzést sem lehetséges elhalasztani. Ha az egyik csapat nem áll ki a találkozóra, akkor az ellenfele játék nélkül jut tovább.

Fotó: facebook.com/sfzofficial

A rovat legfrissebb hírei