U21-es Eb: bedarálta Magyarországot Németország


60 percig bírta a felvidéki Mocsi Attilával felálló magyar védelem.

Magyarország-Németország 0-3

Egy félidőt bírt ki a magyar válogatott Németország ellen, az U21-es Európa-bajnokság A csoportjában. A németeknek mindössze negyed órára volt szüksége ahhoz, hogy eldöntse a meccset. Némi bizakodásra adhat okot az első 60 perc, azonban sem Románia, sem Hollandia ellen nem lesz könnyű dolga a válogatottnak.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: RIDLE BAKU

Egy gólpassz, két gól. Elképesztő formában játszott a fiatal futballista, nem véletlen, hogy már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott. Amennyiben így folytatja, akkor az sem kizárt, hogy a nyári Európa-bajnokságon a magyar válogatott ellen is bizonyíthat.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: AZ ELSŐ GÓL

Az első 60 percben remekül tartotta magát a magyar válogatott, ugyan majdnem minden statisztikában fölé nőtt a német csapat, azonban gól mégsem született. Egy órányi játék után azonban megszületett az első gól, amit kettő további követett, ezzel eldöntve a meccs sorsát.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

61. p.: Baku adta lágyan középre a labdát a jobb oldalról, amit Kata és Bolla közül, az ötösről a bal felső sarokba fejelt Nmecha. 0-1!

66. p.: Bese még hárítani tudta Maier 22 méteres lövését, ám utána Raum adta középre a labdát, majd az üresen maradt Baku két méterről a bal alsóba lőtt- 0-2!

73. p.: Berisha eresztett meg egy lövést 16 méterről, de a labda lepattant a lécről pont Baku elé, aki 12 méterről a kapuba lőtt. 0-3!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő csoportmeccsen Magyarország Romániával fog össze csapni, míg a német válogatott a hollanddal meccsel majd.

JEGYZŐKÖNYV:

Magyarország-Németország 0–3 (0–0)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. V: Cuadra Fernández (spanyol)
Gólszerzők: Nmecha (61.), Baku (66., 73.)

Magyarország: Bese Balázs – Bolla B., Balogh Bo., Mocsi, Deutsch L. – Kata, Mezei (Kovácsréti, 77.) – Palincsár (Hinora, 60.), Szendrei N., Kiss T. (Skribek, 77.) – Szőke (Bíró B., 60.).
Szövetségi edző: Gera Zoltán
Németország: Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum ( I. Jakobs, 67.) – Baku, Dorsch (Janelt, 75.), A. Maier (S. Özcan, 75.) – Burkardt (Krüger, 67.) – Nmecha, M. Berisha (M. Klimowicz, 75.). Szövetségi edző: Stefan Kuntz

A csoport másik meccsén:

Románia–Hollandia 1-1 (1-1)

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A rovat legfrissebb hírei