Komárom jutott tovább a csallóközi rangadón a kupában


A Slovnaft Cup a vilgájárvány miatt csak a profi csapatokkal folytatódott. Az új sorsolás után a 4. fordulóban összekerült a somorjai STK és a komáromi KFC.

A csallóközi csapatok mérkőzését Nagytapolcsányban rendezték. A találkozót Komárom kezdte jobban, de a kisebb lehetőségeik után a Somorja a 12. percben egy kapufáig is eljutott. Nagy Péter volt, aki a tizenhatoson belülről a felső lécre lőtte a labdát. A játék ez után kiegyenlítettebbé vált, de több somorjai helyzetet láthattunk. A lila-fehérek egy szép távoli lövéssel veszélyeztettek, majd Abrahám beadása találta meg a hosszú oldalon Matićot, aki egy szép emeléssel vette be Valach kapuját, 0-1.

A gyors válasz helyett egy szép védést láthattunk, Baez próbálkozását védte Leckéši. A szünet után ismét a Somorja csapatkapitánya villant. Egy szép lövés és védés után csapott le a kipattanóra, majd buktatták a középpályást. A megítélt tizenegyest Rymarenko magabiztosan értékesítette, 1-1.

Ekkor is azonnal érkezhetett volna a válasz, de egy szöglet után az utolsó pillanatban tisztázott a kék-fehér védelem. Az STK Rymarenko révén lőtt egy újabb kapufát, három perccel később viszont Krela talált a kapuba egy kisebb somorjai védelmi megingás után, 1-2.

A komáromiak nem álltak le, Tóth Gábor lőtte a következő, miután szépen elszakadt védőjétől, 1-3. Ekkor sem volt vége a gólgyártásnak, a 83. percben Bayemi csípett el egy rossz felszabadítást, majd kötényt adott Stašíknak és a kapuba lőtt, 1-4.

A Somorja jobb helyzetkihasználással akár tovább is juthatott volna, de a komáromiak pontosabbak voltak és rendre meg tudták büntetni ellenfelük hibáit.

Slovnaft Cup (Szlovák Kupa), 4. forduló:

FC STK 1914 Somorja-KFC Komárom 1-4 (0-1)
Nagytapolcsány, v.: Ježík (Vitko, Čajka)
Gólszerzők: Rymarenko (57.) - büntetőből ill. Matić (37.), Krela (68.), Tóth G (71.), Bayemi (83.)
Sárga lap: Baez (27.), Nagy P. (87.), Boateng (89.)  ill. Abrahám (44.)

STK: Valach - Marič-Bjekič (J. Švec 46.), Oikonomou, Stašík, Fuják, Nagy. P, Baez (Pinte 77.), Jančo (Leginus 69.), Pančík, Nagy Z., Rymarenko (Boateng 77.)
KFC: Leckéši - Pittner, Saláta, Špak, Parma (Druga 66.), Daniel, Krela, Matić (Popovič 79.), Doktorík (Bayemi 79.), Abrahám (Šurnovský 66.), Tóth (Šimko 79.)

További mérkőzések:

MFK Zemplín Michalovce-FC Košice március 24. 15:00
FK Dubnica nad Váhom-FK Železiarne Podbrezová március 24. 15:00

A nyolcaddöntőkre április 7-én kerül sor, ekkor már pályán lesz a DAC és a további élvonabeli csapatok is.

Fotó: facebook.com/kfckomarno

 

A rovat legfrissebb hírei