Hiába vezetett a félidőben, nem szerzett pontot a DAC


A Fortuna Liga rájátszásának második körében Nagyszombatba látogatott a DAC.

A hazaiak védelmében ott volt a korábban Dunaszerdahelyen a csapatkapitányi karszalagot is viselő Kristián Koštrna, valamint feketenyéki származású Tumma Gergely. A vendégeknél nem volt meglepetés, Eric Davis újra ott volt a kezdőben. A meccs havazásban kezdődött.

Az első kísérletek a Spartak nevéhez fűzödtek, de nagy lehetőség a 9. percben az ő kapujuk előtt alakult ki. Divković beadását Davis fejelte Kružliakhoz, akinek lövését Kamenár védte. A szerdahelyiek gólt reklamáltak és a lassítások alapján igazuk is volt. Bár a tv-közvetítésben nem igazán akarták megállítani a lassítást, kimerevíteni a pillanatot, úgy tűnt a kapus csak a gólvonalon túl tudta kirúgni a labdát. A VAR egyelőre még nem aktív a Fortuna Ligában, a hírek szerint a következő fordulótól vezethetik be hivatalosan. Ennek ellenére állt egy kicsit a játék az eset után, de nem ítéltek gólt a játékvezetők.

Nem sokkal később újabb nagy lehetőséget dolgoztak ki a sárga-kékek, Kalmár elől viszont az utolsó utáni pillanatban mentett a nagyszombati védelem. Pedig már lövésre lendült a magyar válogatott középpályás lába. A játék ez után inkább a mezőnyben folyt, a félidő végéhez érve többet volt a labda a hazaiaknál, mint korábban. Az utolsó percekre felpörögtek az események. Kalmár passzával Ramirez lépett meg, majd középre adott, de Balić lemaradt a labdáról, pedig már csak a kapust kellett volna becsapnia. A másik oldalon Ristovski lőtt nagy helyzetben, de nem találta el túl jól, így Jedlička védett.

A hosszabbításban a középre húzódó Davis találta meg a tizenhatos vonalán Ramirezt, aki egy szép csellel becsapta védőit, majd a kapuba lőtt, 0-1.

A szünet után gyorsan egyenlítettek a hazaiak, Kolesár beadása után Cabral könnyen fejelt a kapuba, 1-1.

Gyorsan válaszolhattak volna Ramirezék, de a csatár éles szögből leadott lövését védte Kamenár. Az 54. percben Davis szabadrúgása pattant meg a sorfalon, de így is veszélyes lett, Kamenár szögletre mentett. Ezt egy életveszélyes nagyszombati kontra követte. Cabral beadása remekül találta meg Yusufot, akinek lövését védte Jedlička, a kipattantót pedig két méterre a kaputól Blackman szorításában rúgta fölé Ristovski. Egyik nagyobb helyzet volt, mint a másik.

Ez után Divković jobboldali beadása remekül találta meg középen Christie-Daviest, akinek lövése Tummáról pattant le. A védőnél, aki fájdalmas arccal csuklott össze, minden bizonnyal beszorult a levegő, de Kamenár azonnal a segítségére sietett, így nem lett nagyobb probléma belőle.

A 66. perc végén Cabral passza találta meg Yusufot, akire senki nem figyelt, a támadó pedig hatalmas erővel Jedlička kapujába lőtt, 2-1.

Négy perccel később Twardzik éles szögből kapura bombázott egy szabadrúgást, amit Jedličkának kellett kiütnie a léc alól. Bernd Storck pályára küldte Nicolaescut, aki Balićot váltotta. A 80. percben Kalmár távoli szabadrúgását védte Kamenár. A vendégek tovább frissítettek a támadósoron: Taiwo és Andzouana váltotta Divkovićot és Christie-Daviest.

Taiwo gyorsan helyzetbe is került az újra megélénkülő hóesésben, de blokkolták a próbálkozását. Egy perccel később ismét mentettek a csatár elöl, de a labda Ramirezhez került, akinek a nem túl jó lövését a hosszú oldalon Taiwo segítette a kapuba, 2-2.

Az egyre inkább fáradó Spartak a hosszabbításban le tudott táborozni a vendégek kapujánál, így nem tudtak már helyzetbe kerülni Kalmárék, sőt. Egy szöglet utáni kavarodás után Ristovski be is talált, 3-2. Cabral lövését még sikerült blokkolni, de csapattársa próbálkozásánál már tehetetlen volt a védelem és a földön fekvő Jedlička is.

A DAC hiába vezetett a félidőben és játszott jobban mint egy hete, nem tudott pontot szerezni a kerületi rangadón. A Slovan szombaton ugyan pontokat vesztett a Zsolna ellen, de döntetlenjével még így is növelte előnyét a dunaszerdahelyiek előtt. A pozsonyiak immár 11 ponttal vezetnek Schäferék előtt, a harmadik 6 egységgel a sárga-kékek mögött a Zsolna.

Fortuna Liga, felsőház, 2. forduló:

FC Spartak Trnava-FC DAC 1904 3-2 (0-1)
Nagyszombat, v.: Gezmický (Ádám, Hrmo)
Gólszerzők: Cabral (49.), Yusuf (66.), Ristovski (93.) ill. Ramirez (45+1.), Taiwo (85.)
Sárga lap: Savvidis (4.), Ristovski (94.) ill. Schäfer (64.)

Spartak: Kamenár - Koštrna, Tumma, Twardzik, Mikovič - Savvidis - Cabral (Iglesias 94.), Grič, Kolesár (Benovič 64.) - Yusuf (Kóša 90.), Ristovski
DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis - Christie-Davies (Taiwo 81.), Schäfer, Balić (Nicolaescu 72.) - Divković (Andzouana 81.), Ramirez, Kalmár

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei