Bénes is ott lesz a szlovák válogatottban


Štefan Tarkovič a Ferencváros egy játékosát is behívta a szlovák válogatottba.

A szlovákok a világbajnoki selejtezőkben március 24-én Ciprus vendégeként kezdenek, majd Nagyszombatban fogadják 27-én Máltát, 30-án pedig Oroszországot. Az említettek mellett még Horvátország és Szlovénia tagja a H-csoportnak.

A szövetségi kapitány 27 fős keretének kihirdetésekor kiemelte, hogy mivel a FIFA nem teszi kötelezővé, hogy a klubok elengedjék játékosaikat, lehetséges, hogy szűkül majd a névsor a meccsek között. A németországi légiósok esetén például a karanténszabályok miatt már többször hamarább is visszarendelték játékosaikat a magyar válogatottól is. A Hertha már jelezte is, hogy Peter Pekarík csak az első meccsen lehet jelen, de Szlovákiába nem is léphet be. A szakmai stáb tehát már előre számol azzal is, hogy a doborgazi Bénes László és a Köln légiósa Ondrej Duda lehet már nem tart velük Ciprusról hazafelé.

A keretből hiányzik az a Marek Hamšík, aki a közelmúltban Kínából visszatért Európába és a Göteborghoz írt alá. A svéd klub edzésén viszont a napokban vádlisérülést szenvedett, így körülbelül 4 hétig nem léphet pályára. Ott van viszont a nevezettek között a Ferencváros szélsője, Róbert Mak, aki a hétvégén megszerezte első bajnoki gólját a zöld-fehérek színeiben.

A szlovák válogatott kerete:

Kapusok: Martin Dúbravka (Newcastle United), Dominik Greif (Slovan), Dušan Kuciak (Lechia Gdansk)
Védők: Peter Pekarík (Hertha BSC), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Milan Škriniar (Internazionale), Martin Valjent (RCD Mallorca), Tomáš Hubočan (Omonia Nikózia), Lukáš Pauschek (Slovan), Dávid Hancko (Sparta Praha)
Középpályások: Ján Greguš (Minnesota United), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Stanislav Lobotka (SSC Napoli), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (Parma Calcio), Ondrej Duda (1. FC Köln), Róbert Mak (Ferencváros), Vladimír Weiss (Slovan Bratislava), László Bénes (FC Augsburg), Lukáš Haraslín (Sassuolo Calcio), Jakub Hromada (Slavia Praha), Tomáš Suslov (FC Groningen), Matúš Bero (Vitesse Arnhem)
Csatárok: Michal Ďuriš (Omonia Nikózia), Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam), Dávid Strelec (Slovan)

A megnevezett tartalékok között találunk még ismerős neveket, a korábban Dunaszerdahelyen játszó Kristián Koštrna (Spartak Trnava), Pavol Šafranko (Sepsi OSK), JTomáš Huk (Piast Gliwice) szükség esetén beugróként jelent lehet majd a keretben.

Fotó: facebook.com/fcaugsburgenglish

A rovat legfrissebb hírei