A gyenge játék ellenére sikerrel kezdte a rájátszást a DAC


A Fortuna Liga felsőházi rájátszásának első körében az aranyosmaróti ViOn látogatott a MOL Arénába.

A mérkőzés előtt Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa köszöntötte Marko Divkovićot. A mindössze 21 éves horvát támadó az Aranyosmarót ellen lépett pályára 100. alkalommal dunaszerdahelyi mezben az élvonalban.

A vendégeknél hiányzott a góllövőlistát vezető Filip Balaj, a hazaiknál viszont ott volt a nála egy góllal kevesebbet, tizenkettőt jegyző Kalmár. Bernd Storck idén először számított a kezdőben az év elején térdműtéten áteső Eric Davisre.

Az első negyedórában nem láthattunk komoly helyzetet. Jedličkának kellett lehúznia egy beadást, a másik kapu előtt pedig Christie-Davies passza nem talált embert a kapu előtt. A 17. percben Ramirez lépett meg a védők között, majd Kalmárt kereste a második hullámban, de a védők mentettek. Ez volt az első komolyabb lehetőség a mérkőzésen. A hazai kapu előtt Kružliak is tisztázott hasonló helyzetben, de ebben az aranyosmaróti akcióban nem volt akkora veszély mint egy perccel korábban Chovan kapujánál.

35 perc elteltével egy jobboldali beadás után a balszélen üresen érkező Čonka lőhetett, de szerencsére Müller blokkolta az ígéretes kísérletet, így az nem jutott el a kapuig. Öt perccel később Ramirez lőtt a tizenhatoson kívülről, de Chovan védte a próbálkozást.

Az első félidőben egyik csapat sem tudott komoly helyzetet kialakítani, de még a korábban megszokott dunaszerdahelyi mezőnyfölényt sem láthattuk. Meglehetősen unalmas 0-0-át hozott az első játékrész.

A szünetet követően Blackman beadása után alakult ki az első veszélyes szituáció, de Balić elől mentett a vendégek védelme. Az 58. percben Divković beadását Ramirez háttal a kapunak fölé csúsztatta. Nem sokkal később egy pontatlan jobboldali beadást a hosszún érkező Čonka lőhetett el, csak úgy, mint az első félidőben, a vendégek játékosa azonban csúnyán eltörte a labdát, így nem lett belőle veszély.

A 69. percben Chovannak be kellett mutatnia a második védését Balić közelről, éles szögből érkező lövésénél. A játék alapján úgy tűnt, aki megszerzi az első gólt, az megnyeri a mérkőzést. Tóth sérülése után már másodjára cseréltek a vendégek, amikor Kyziridis beállt. Bernd Storck viszont kivárt a cserével. A megszokottnál kevesebbet mutató középpályások helyett nem is nagyon tudott volna kit behozni, csak a fiatal Nebyla várt azon a poszton bevetésre a kispadon.

A 74. percben a semmiből szerzett gólt a DAC. Kalmár 22-23 méterről lőtt védhetetlenül a ViOn kapujába, 1-0. A DAC csapatkapitánya úgy tűnt megunta, hogy nem tudnak közelebb kerülni a kapuhoz és az átlövés mellett döntött.

A gól meghozta a hazai cserét is, a jubiláló Divkovićot Andzouana váltotta. A 87. percben Balić lövését védte szépen Chovan. A vendégektől Hrnčár lőtt nem sokkal a kapu mellé. Az utolsó percekre Kalmárt Nebyla váltotta. A 89. perc legvégén Davis hajszálpontos beadását Ramirez fejelte a kapuba, 2-0.

A Dunaszerdahely a második félidőben már többet birtokolta a labdát és a hajrában Kalmár átlövésével és Ramirez fejesével megnyerte a nem túl magas színvonalú mérkőzését. A DAC gyenge játékkal, de három ponttal kezdte meg a rájátszást. Egy hét múlva, március 21-én, vasárnp a kerületi riválishoz látogatnak Davisék. A Spartak Trnava elleni rangadó 16 órakor kezdődik majd.

Fortuna Liga, felsőház, 1. forduló:

FC DAC 1904-FC ViOn Zlaté Moravce 2-0 (0-0)
MOL Aréna, v.: Mastiš (Štrbo, Vorel)
Gólszerzők: Kalmár (74.), Ramirez (89.)
Sárga lap: Christie-Davies (71.) ill. Čonka (68.)

DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis - Christie-Davies, Schäfer, Balić - Divković (Andzouana 78.), Ramirez, Kalmár (Nebyla 88.)
ViOn: Chovan - Menich, Moško, Pintér - Čögley, Duga, Tóth (Grozdanovski 59.), Čonka - Hrnčár, Kovaľ (Kyziridis 70.) - Ďubek (Švec 86.)

Fotó: facebook.com/fcdac

 

A rovat legfrissebb hírei