Kalmárra és Schäferre is számít Marco Rossi


Kihirdette a márciusi válogatott mérkőzésekre a magyar válogatott keretét a DAC egykori mestere.

Marco Rossi a középpályán számít a dunaszerdahelyiek két játékosára, Kalmár Zsoltra és Schäfer Andrásra. Előbbire újra komoly szerep hárulhat Lengyelország, San Marino és Andorra ellen, mivel Szoboszlai Dominik sérülés miatt nem lehet ott a csapattal. Az RB Leipzig középpályása mellett Könyves Norbertre sem számíthat a szövetségi kapitány.

"Ahogy korábban el elmondtam, ha csak valaki kiugró teljesítménnyel nem hívja fel magára a figyelmet, akkor nincs értelme változtatni az őszi csapaton"fogalmazott az első vb-selejtezős keret kapcsán az mlsz.hu-nak Marco Rossi. "Mindemellett Szoboszlai Dominik és Könyves Norbert sérült, Gyurcsó Ádám pedig jelenleg keveset játszik klubcsapatában, ezért rájuk ezúttal nem számíthatok. Ugyanakkor Varga Roland nagyon jól járt a klubváltással, rengeteget játszik és sok gólt rúg, kitűnő formában van. Ugyanez elmondható Géresi Krisztiánról is, aki olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekre szükségünk van, bár ő azért még nincs csúcsformában, de bízom benne, hogy a meghívó újabb lökést ad neki ennek eléréséhez. Tóth Balázs a sérüléssel bajlódó Kovácsik Ádám hiánya miatt, valamint jó teljesítményének köszönhetően kap lehetőséget, hiszen az egyik legjobb fiatal kapus az országban. Gazdag Dánielre novemberben is számítottam volna, de a koronavírus sajnos közbeszólt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nemzetközi szinten ő inkább középpályásként tudja a legjobb teljesítmény nyújtani, és nem azon a poszton, amelyen a Honvédban mostanában gyakran játszik."

A magyar válogatott március 25-én Lengyelország ellen kezdi meg a vb-selejtezősorozatot a Puskás Arénában, majd három nappal később San Marinóban, március 31-én pedig Andorrában lép pályára. Marco Rossi szerint a két idegenbeli találkozó is nehéz lesz, így kiemelkedő fontosságú a megfelelő hozzáállás.

"Három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk márciusban" – mondta a szövetségi kapitány. "A világ jelenleg hivatalosan is a legjobb játékosát a soraiban tudó lengyel válogatott a második legerősebb csapat a csoportunkban, ráadásul egy kitűnő, új szövetségi kapitány irányítja őket Paulo Sousa személyében. A papírforma szerint San Marinót és Andorrát is le kellene győznünk, ám e két találkozó megnyerése is rendkívül komoly feladat lesz! Pár éve éppen Andorrában láthattuk, mi történhet, ha egy ellenfelet nem veszünk kellően komolyan. Az andorrai vereség megmutatta, hogy egy kis csapat elleni mérkőzés is nagyon nehéz lehet, ha fejben nem vagyunk eléggé koncentráltak, és nem vesszük elég komolyan a mérkőzést."

A keret Magyarországon játszó tagjai március 18-án, csütörtökön találkoznak. A légiósok pedig a hétvégi bajnokik után érkeznek majd meg Telkibe. A válogatott március 27-én utazik San Marinóba, majd az ottani találkozót követő napon indulnak tovább Andorrába.

Fotó: felvidéksport.hu

A rovat legfrissebb hírei