Simán győztek a horvátok a szlovákok ellen


Horvátország esélyt sem adott Szlovákiának Nagyszombatban.

A horvát válogatott nagyon magas tempóban kezdte az Európa-bajnoki selejtezőt és akár már az első perc végén vezhettek volna. A 45 perc legnagyobb részében náluk volt a labda, és bár Maknak volt egy veszélyes kísérlete, Horvátorszég 4-5 góllal is vezethetett volna. A hazaiak a kapufának, a szerencsének és Dúbravkának köszönhették, hogy nem kerültek nagy hátrányba. A szünet előtt aztán Nikola Vlašić megszerezte a vezetést a világbajnokság ezüstérmesének.

A második félidő elején a helyett, hogy a szlovákok felpörögtek volna, jött az újabb horvát gól. Perišić lövése Škriniaron pattant meg, a labda útja megváltozott és ez becsapta a kapust. Eldőlni látszott az egyébként is egyoldalú mérkőzés. Szlovákia hiába akart, az ellenfél sokkal jobb játékosokból állt, így nem volt esélyük.

A 72. percben Petković gyakorlatilag az egész hazai védelmet kicselezte, majd Dúbravka hiába ért hozzá a labdához, az a hálóban kötött ki. A hajrában egy jobb oldali beadás után Lovren is betalált. A védő fejeséhez is hozzáért a szlovák kapus, de védeni nem tudott. A végeredmény: Szlovákia-Horvátország 0-4.

A hazai keretben ott volt a felvidéki Bénes László is, aki nem lépett pályára.

Európa-bajnoki selejtező, E-csoport:

Szlovákia-Horvátország 0-4 (0-1)
Nagyszombat, City Arena, v.: Brych (német)
Gólszerzők: Vlašić (45.), Perišić (47.), Petković (72.), Lovren (89.)

A szlovákok legközelebb hétfőn Magyarország ellen lépnek pályára a Groupama Arénában.

Fotó: facebook.com/sfzofficial

 

A rovat legfrissebb hírei