Egy pontot vihetett haza a KFC és az STK is


A szlovák labdarúgó másodosztály 19. fordulójában Komárom és Somorja is idegenben szerepelt.

A komáromiak Zsolnán a liptószentmiklósiak vendégeként léptek pályára. Az első félidőben több helyzetet alakítottak a hazaiak és a góljuk mellett egy kapufáig is eljutottak. Komárom a befejezéseknél pontatlan volt, így egy kapufát leszámítva nem jelentett igazán veszélyt a Tatran kapujára. A szünet után kiegyenlítettebb lett a játék és többször helyzetbe kerültek a vendégek. Gólt csak a KFC tudott szerezni, a csereként beálló Krela büntetőből volt eredményes. Az 1-1-es eredmény pedig már nem változott.

Szlovák másodosztály, 19. forduló:

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - KFC Komárno 1-1 (1-0)
Zsolna, v.: Mano (Špivák, Sluk)
Gólszerzők: Janec (19.) ill. Krela (67.) - büntetőből
Sárga lap: Bartoš (56.), Staš (93.) ill. Popović (41.), Šurnovský (54.), Domonkos (55.), Pastorek (90.), Šimko (92.)

Tatran: Luksch - Janec, A. Krčík, Kačerík, Gerát (Staš 80.), Václavik, Bartoš, Voško, Kim, Andrić (Um 65.), D. Ķrčík
KFC: Bréda - Popović, Saláta, Szöcs, Šurnovský, Šimko, Domonkos, Szetei (Krela 61.), Matić, Bayemi (Pastorek 90.), Tóth (Adayilo 80.)

A DAC farmcsapata, vagyis a Somorja szintén Zsolnára utazott szombaton. Az STK-t a Puhó látta vendégül az Őrlak (Strážov) városrészben megtalálható műfüves pályán. A vendégeknél a DAC első keretéből Njie volt ott kezdőben. Az első félidő a somorjaiak fölénye ellenére nem hozott gólt. A második játékrészben pedig a hazaiak szerezték meg a vezetést, amit a Vasastól Felvidékre igazoló Nagy Zoárd tudott egy fejessel kiegyenlíteni. Ezzel a góllal ki is alakult a végeredmény a 67. percben.

"Nem vagyok elégedett az egy ponttal. Az egész meccsen domináltunk, fölénybe játszottunk, sok helyzetünk volt. Minimum további két-három gólt szerezhettünk volna. Ugyan idegenben játszottunk, de két pontot vesztettünk. A játékosok az első perctől kezdve maximálisan megtettek mindent a sikerért. Részünkről jól nézett ki a meccs, csak a helyzetek kihasználásával volt baj" – olvasható a somorjaiak edzőjének, Michal Kurucnak az értékelése a klub honlapján.

MŠK Púchov–FC STK 1914 Somorja 1-1 (0-0)
Őrlak, Zsolna; v.: Choreň
Gólszerzők: Kapusniak (50.) ill. Nagy Z. (67.)
Sárga lap: Kapusniak (34.), Lacko (72.) ill. Njie (43.), Pančík (47.), Baéz (85.), Nagy Z. (86.)

Puhó: P. Pilný - Martinček, Pišoja, Pavlovič, Lacko, Varga, Kapusniak, Michlík, Štefanec, Krčula (Loduha 64.), Rypák (D. Pilný 82.)
STK: Valach – Pančík, Oikonomou, Marić-Bjekić, Fujak – Njie (Nagy P. 63.), Baéz (Boateng 90.), Jančo (Pinte 83.) – Rymarenko (Bögi 63.), Nagy Z., Leginus

További eredmények:

MFK Skalica-MFK Dukla Banská Bystrica 2-1
FK Železiarne Podbrezová-FK Dubnica nad Váhom 3-0
FK Poprad-FC Petržalka 0-3
FC Košice-Slavoj Trebišov 3-0

Fotó: facebook.com/kfckomarno; Karol Scholtz

A rovat legfrissebb hírei