Egy gól kevés volt Pozsonyban


A Fortuna Liga alapszakaszának utolsó fordulójában Pozsonyban lépett pályára a DAC.

Bernd Storck egyet változtatott a Nagymihály ellen győztes csapaton. Nicolaescu került ki, Balić pedig be a kezdőbe. Így újra összeállt az összesen 28 bajnoki gólt jegyző Divković, Ramirez, Kalmár támadóhármas.

A hazaiak alaposan bekezdtek: a harmadik percben Weiss szerzett vezetést a Slovannak. Egy jobbról érkező beadást Christie-Davies fejelt ki, de pont a pozsonyiak rutinos támadója elé, aki kapásból a hálóba lőtt, 1-0.

A 11. percben Beskorovainyi mellett esett el Medveděv, Kráľovič pedig kis hezitálás után büntetőt ítélt. Weiss magabiztosan lőtt Jedlička kapujába a tizenegyespontról, 2-0. A 31 éves futballista első góljait lőtte a Fortuna Liga 2020/2021-es idényében.

A sárga-kékek ez első negyedórában nem jutottak el helyzetig, de még a labdát sem tudták tartósan megtartani. Blackman aktivizálta magát ez után a leginkább, megindulásaiban benne volt a veszély, de a beadásoknál elhaltak az akciók. Az első kaput eltaláló sárga-kék kísérletre 31 percet kellett várni, de Müller gyenge fejesét könnyen ölelte magához Greif.

Egy perccel később Nono vesztette el a labdát, Balić pedig az üresen érkező Divković elé tálalt, aki nem hibázta el a nagy helyzetet, 2-1. Mondhatni első valamirevaló lehetőségét a DAC is ki tudta használni.

Nem sokkal később a horvát támadó kiszorított helyzetből lőtt, Greif pedig védett. Jól helyezett, erős lövés volt, kellett, hogy a pozsonyiak kapusa résen legyen. A Slovan nem tudta újra átvenni a játék irányítását, inkább a szerdahelyiek építették támadásaikat. A 44. percben aztán újra Jedlička kapuja elé kerültek a hazaiak, de Moha elöl Schäfer tudott tisztázni. A hosszabbításban Divković szabadrúgása után próbált még egyenlíteni a DAC, de a Slovan védelme megőrizte kapuját a góltól.

Az első félidőben megérdemelten vezetett a pozsonyi csapat, hiszen sokkal élesebben kezdett, jobban akart az elején, de folyamatosan magához tért a Dunaszerdahely és nem tűnt reménytelennek a helyzetük.

A szünet után a Slovan került először helyzetbe, de Blackman blokkolta a lövést. Szabadrúgások után tudtak még veszélyeztetni a pozsonyiak, de vagy a védelem, vagy Jedlička a helyén volt. A támadósorban Divković a megszokottól eltérően továbbra is leginkább a bal oldalon helyezkedett, Kalmár pedig Christie-Daviesszel jobbról próbálkozott. Ramirez előtt adódott egy kisebb lehetőség, de nem találta el jól a labdát a venezuelai.

Az 57. perc végén egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Moha kicselezte Balićot és Jedlička fölött a kapuba lőtt, 3-1. Elaludt a szerdahelyi védelem, nem számítottak rá, hogy gyorsan játékba hozza a labdát a Slovan.

Egy óra után Ožboltról maradt le Kružliak, majd ő és Müller is leült a cselére. A támadó Mohahoz passzolt, aki közelről csúnyán fölé lőtt. Nagyon nagy helyzet maradt ki. A 63. percben Davis érkezett Beskorovainyi helyére. Sajnos a panamai balhátvéd még nincs olyan fizikai állapotban és formában, hogy végig a pályán tudjon lenni egy ilyen rangadón.

A mezőnyben lefújt szabálytalanságot után rendre reklamáltak a vendégek, Kráľovič játékvezető ugyanis rendre a Slovan javára ítélte meg a párharcokat. Nehéz lehetett így játszaniuk a csallóközieknek. A 72. percben Jedlička szépen védte Moha lövését. Storck mester a 76. perc végén újra cserélt, Taiwo és Nicolaescu Müllert és Divkovićot váltotta. A Slovanba Čarvič és Henty állt be, utóbbi pedig azonnal helyzetbe is került, de mellé lőtt.

A végjátékban nem volt esélye a pontszerzése a sárga-kékeknek, így a Slovan megérdemelten tudott győzni. A pozsonyiak előnye így már 10 pont a DAC előtt. A rájátszás első fordulójában a jövő hétvégén a DAC az aranyosmaróti ViOn ellen lép majd pályára a MOL Arénában.

Fortuna Liga, 22. forduló:

ŠK Slovan Bratislava-FC DAC 1904 3-1 (2-1)
Nemzeti Futballstadion, Pozsony; v.: Kráľovič (Bednár, Poláček)
Gólszerzők: Weiss (3., 11.), Moha (57.) ill. Divković (32.)
Sárga lap: De Marco (47.) ill. Schäfer (18.), Ramirez (40.), Taiwo (84.)

Slovan: Greif - Medveděv, Bajrić, Božikov, De Marco - Nono (Rabiu 69.), De Kamps - Daniel, Weiss (Strelec 91.), Moha (Čavrič 77.) - Ožbolt (Henty 77.)
DAC: Jedlička - Blackman, Müller (Nicolaescu 77.), Kružliak, Beskorovainyi (Davis 63.) - Balić (Andzouana 91.), Schäfer, Christie-Davies - Divković (Taiwo 76.), Ramirez, Kalmár

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei