Kalmár: Érezzük a szurkolók támogatását


Szombaton Slovan-DAC rangadót rendeznek a Fortuna Liga 22. fordulójában.

A pénteki napon néhány molinóval mutatták ki a szurkolók támogatásukat a dunaszerdahelyi játékosoknak. Erről a klub számolt be Facebook-oldalán.

A szurkolóink is kilátogattak a MOL Akadémiára, hogy molinókkal fejezzék ki támogatásukat a derbire. Szurkolók: Hajrá DAC! Csapat: Köszönjük! #slodac D-

Közzétette: DAC 1904 – 2021. március 5., péntek

"Nagyon örülünk, hogy mellettünk állnak minden téren és biztatnak is. Ezt érezzük. Nagyon remélem, hogy nemsokára vissza tudnak jönni a stadionba, hiszen ők mindig hiányoznak mellőlünk. Sokkal hajtósabb, sokkal izgalmasabb meccsek lennének a szurkolókkal. Remélem ez a helyzet csillapodni fog és újra együtt tudunk örülni a pályán" – mondta Kalmár Zsolt a Nagymihály elleni meccs után, mikor felvetettük, hogy a szurkolók a találkozó előtt egy kis pirotechnikával készültek nekik és korábban is volt már részük hasonlóban a MOL Akadémián.

A sárga-kékek honlapján egész héten a rangadóra hangoló anyagok jelentek meg. Kalmár és Schäfer András egy videóban beszélt a szombati találkozóról.

A DAC szombaton története 800. első ligás találkozójára készül

A 2020/21-es szezon alapszakaszának utolsó fordulójában a pozsonyi Slovan otthonában lép pályára a DAC, és a klubtörténet újabb mérföldkövéhez érkezik. Ez a találkozó lesz ugyanis a 800. a klub élvonalbeli történelmében. Az eddigi 799-ből 396-ot otthon, 403-at pedig idegenben abszolváltak. Így néz ki a DAC eddigi mérlege a legjobbak között: 283-196-320, 972:1126-os gólarány.

A csapatok 63. alkalommal mérkőznek meg egymással, szombaton a DAC 30. alkalommal lép pályára idegenben. A jelenlegi idény első egymás elleni összecsapása 1:1-es döntetlennel végződött az üres MOL Arénában.

A keretből Kalmár, Davis és Ramirez kétszer, Balić egyszer lőtt gólt a pozsonyi égszínkékeknek.

A forduló slágermérkőzése kapcsán a sárga-kékek kapusa, Martin Jedlička is megszólalt: "Mindenképpen nehéz összecsapás lesz, amelyen a végeredményről apróságok döntenek majd. Két minőségi gárda találkozik, a bajnokság két legjobbja. A lehető legjobban fel kell készülnünk a Slovanra, hogy győzzünk és pontszámban közelebb kerüljünk hozzájuk."

„Támadószellemben kell futballoznunk, gólokat szereznünk, hogy felzárkózhassunk rájuk. Ugyancsak hinnünk kell magunkban és nem félni a pozsonyiaktól. Tapasztalt gárdájuk van, tudják, mit akarnak futballozni és nem kell fejetlenül támadniuk. Oda kell figyelnünk a gyors ellentámadásaikra és ha ez sikerül, akkor nagy esély kínálkozik a sikerre"tette hozzá a cseh kapus.

Fotó: felvidéksport.hu

A rovat legfrissebb hírei