Visszatért és győzött a KFC


Komárom és Somorja is pályára lépett a másodosztály hétvégi fordulójában.

A KFC a csapatot súlytó koronavírusos fertőzések miatt nem tudta azonnal elkezdeni a labdarúgó másodosztály 2021-es szezonját. A lila-fehérek viszont a harmadik "tavaszi" körben már pályára léptek, méghozzá a sereghajtó Poprád ellen. A mérkőzést műfüvön kellett játszani a jelenlegi második ligára vonatkozó előírások szerint, így a komáromiak az érsekújvári járásban található Rendve (Radava) pályáján léptek pályára.

A vezetést Domonkos szabadrúgása után Popović révén szerezték meg a "hazaiak", majd Sidibe fejesét az érkező Krela elé ütötte a kapus, aki növelte csapata előnyét. Domonkos már az első félidőben betalálhatott volna, de akkor a felső léc közbeszólt. A második játékrészben viszont már közelebbről a hálóban kötött ki a középpályás kísérlete. A 77. percben egy szép akciót követő szöglet után szépített a poprádi csapat, de hajrában Tóth visszaállította a háromgólos különbséget, így 4-1-re győzött Németh Szilárd edző csapata.

A KFC így a 12. helyen áll a bajnokságban, de az említett okok miatt két meccsel kevesebbett játszott mint közvetlen riválisai.

Szlovák labdarúgó másodosztály, 18. forduló:

KFC Komárom-FK Poprad 4-1 (2-0)
Rendve, v.: Libiak (Budáč, Hrebeňár)
Gólszerzők: Popović (15.), Krela (34.), Domonkos (50.), Tóth G. (87.) ill. Kočik (77.)
Sárga lap: Popović (36.), Adayilo (76.) ill. Kuba (60.), Kočik (86.)

KFC: Bréda - Popović, Saláta, Šimko, Šurnovský (Adayilo 69.) - Domonkos, Szetei (Bayemi 59.), Krela (Tóth G. 69.), Pastorek (Machara 59.) - Matić, Sidibe 

A somorjai STK "hazai pályán", a dunaszerdahelyi MOL Akadémia műfüves pályáján fogadta a második Liptószentmiklós csapatát és szenvedett 1-0-ás vereséget. A DAC farmcsapata egyenlíthetett volna, de Jančo szabadrúgása a felső lécen csattant. A dunaszerdahelyi játékosok közül Száraz, Vera, Njie és Nebyla kezdő volt, Braun pedig csereként jutott szóhoz.

Michal Kuruc, az STK edzőjének értékelése a klub honlapján olvasható: ,,Nem vagyunk elégedettek. Sem a játékkal, sem az eredménnyel. Nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. Nagy volt a harc, nem tudtuk érvényesíteni az előnyeinket. Az első félidő gyengébb volt, a másodikban már volt foci is, de sok volt a pontatlanság. Fontos pillanatokban csalódást okoztak a kulcsjátékosaink. Igazságosabb lett volna a döntetlen, de el kell ismernünk az ellenfél tudását. Második helyen áll, effektívek voltak. A mi oldalunkon hiányzik a minőség a támadások befejezésekor.”

A Somorja első tavaszi veresége után a 10. helyen áll.

FC STK 1914 Somorja-MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0-1 (0-0)
MOL Akadémia, v.: Chromý (Halíček, Sukeníková)
Gólszerző: Kačerík (67.)
Sárga lap: Pančík (19.), Marić-Bjekić (40.), Pinte (47.), Stašík (59.), Leginus (84., 88.) ill. Bartoš (34.), Janec (35.), Kotora (55., 77.)
Piros lap: Leginus (88.) ill. Kotora (77.)

STK: Száraz - Pančík (Fujak 32.), Marić-Bjekić, Stašík, Vera - Njie, Baéz (Jančo 72.), Nebyla (Braun 46.) - Pinte (Nagy Z. 63.), Leginus, Rymarenko

Fotó: facebook.com/kfckomarno; Karol Scholtz

A rovat legfrissebb hírei