Újra győzött a Dunaszerdahely


A MOL Liga 11. fordulójának mérkőzésén a cseh Zlín látogatott Dunaszerdahelyre.

A meccs első gólját Élő Beatrix szerezte, de a vendégek gyorsan fordítottak és 2-4-nél már kettő volt közte. Az első percekben támadásban sokat hibáztak a csapatok, a szerdahelyi játékosok lövései sem voltak túl pontosak. 4-5-nél Bugár Cintia helyére érkezett Rajnohová Monika, aki az előző két meccsen hiányzott és gyorsan ki is egyenlített. Bár a gólnál szerencséje is volt, hiszen a blokkról pattant a labda a kapuba.

A HC DAC szépen lassan meglépett ellenfelétől, Juhosék befejezései egyre pontosabbá váltak, hátul pedig Oguntoye egy hetest is védett. A félidőben már öttel vezettek a hazaiak, 17-12 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész első két hazai találatát Pastorková jegyezte, aki a megszokott módon a védekezésből is komolyan kivette a részét az egész találkozó során. Bízik Réka negyedik gólja után már 20-14-re vezettek a dunaszerdahelyiek. 14-8 után másodszor volt ekkor hat a csallóköziek előnye. A HC DAC kapujában ekkor már Oláh Bella védett.

A folytatásban három gólra még kétszer is felzárkóztak a vendégek, de mindkét esetben jött Élő Beatrix és újra megnyugtatóvá tette a különbséget. A HC DAC annyit adott ki a második félidőben magából, amennyire szükség volt a sikerhez, a végeredmény 32-28. Két vereség után remélhetőleg visszatért a győzelmi útra Debre Viktor csapata.

A Dunaszerdahely legeredményesebbje a tíz gólt jegyző Élő volt, a vendégeknél Minárčiková volt a legjobb hat góllal. A HC DAC legközelebb szombaton, február 27-én lép pályára a DHC Plzeň otthonában. 

MOL Liga, 11. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely-Handball PSG Zlín 32-28 (17-12)
Dunaszerdahely, v.: Patrik Papaj, Maroš Nagy

Hazai gólszerzők: Élő Beatrix 10, Rajnohová Monika 7, Bízik Réka 6 (1), Juhos Kata 5, Bízik Boglárka 2, Pastorková Kristína 2

Fotó: facebook.com/hcdacofficial; Lelkes Ernő

A rovat legfrissebb hírei