Schäfer: Abban bízunk, hogy hozzuk a Slovan elleni meccseket


A DAC magyar válogatott középpályása a Zsolna elleni 1-1 után nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

A döntetlenre végződött rangadó értékelését így kezdte a nagy munkabírású játékos: “Két játszani akaró csapat játszott egymással. Jó csapattal találkoztunk, nagyon jó is volt a meccs intenzitása. Sajnos a második félidei hiba után nem tudtuk újra megszerezni a vezetést és berúgni a győztes gólt. Sajnos meg kell tanulnunk az ilyen mérkőzéseket 1-0-ra megnyerni. A Slovan jelen pillanatban ebben jobb, mint mi, hogy az egygólos meccseket, a kötelezőket hozza. Bár ez rangadó volt, de hazai pályán illett volna győzni a Zsolna ellen is. Talán egy kicsit hiányzott Zsolti (Kalmár Zsolt - a szerk.) és a szerencse, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

Schäfer hozzátette, hogy ha nem a bajnokság megnyerése lenne továbbra is a céljuk, akkor abba is hagyhatnák a focit. “Így is arra kell készülni, hogy meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Így kell minden nap edzeni. Sajnos ez a hét pont soknak tűnik, de még háromszor játszunk ellenük és még ők is veszthetnek pontokat. Most abban kell bízni, hogy hozzuk az egymás elleni mérkőzéseket és reméljük, hogy az elég lesz.”

Kalmár hiányzása kapcsán a sárga-kék középpálya motorja elmondta, hogy a csapatkapitány még Trencsénben sérült meg, de a meccs hevében nem érezte ezt. “Két nappal a mérkőzés után jelezte, hogy nagyon fáj a lába. Végül aztán úgy döntöttek a stábbal, hogy ezt a meccset kihagyja, nehogy súlyosabb legyen a sérülése. Főleg támadásban hiányzott a kreativitása a középpályán, de ha bajnokok akarunk lenni, nem jelenthet gondot két játékos kiesése. Ezekből tanulni kell és folytatni ezt a munkát” – utalt a sárga lapos eltiltása miatt hiányzó Balićra is.

A még U21-es korú játékosról a héten Gera Zoltán azt mondta, neki már a felnőtt válogatotban a helye, így lehetséges, hogy nem lesz ott a márciusban induló hazai rendezésű U21-es Európa bajnokságon. “Szerettem volna ott lenni és játszani a srácokkal. Beszéltük is Zolibával, hogy számít a játékomra. De nagyon szeretném megköszönni neki, hogy ezzel is segíti a karrieremet, hogy engem már oda számol, talán próbál is egy kicsit nyomni a nagyokhoz. Szurkolni fogok a srácoknak, ha behívást kapok az A-válogatottba. Sok mérkőzés lesz még addig, és egyelőre azok mindegyikén kéne győzni” – válaszolta kérdésünkre a 21 éves  futballista.

A csoportban Németország, Hollandia és Románia lesz a magyar U21-es csapat ellenfele. “Most az utolsó két mérkőzésen nagyon feljavult a csapat játéka. Nagyon jól néztek ki kívülről, nagyon bátor focit játszottak. Remélem, hogy el tudják kapni a nagyobb csapatokat is, a románok ellen pedig mindig mindenképpen nyerni kell” – válaszolta az esélyeket firtató kérdésünkre Schäfer András.

 A válogatott szövetségi edzője Schäfer Andrásról is szót ejtett 

Közzétette: Felvidéksport.hu – 2021. február 18., csütörtök

Fotó: facebook.com/sportnaplo

A rovat legfrissebb hírei