Két gólt lőttek Vay Ádámnak az újváriak


A Tipos Extraliga 39. fordulójában Kassára látogatott Érsekújvár csapata.

Az első harmadot a kassaiak kezdték jobban, de két nagyobb lehetőségüket sem tudták gólra váltani. Lassan aztán átvette az irányítást a vendégcsapat, akik többször is veszélyeztették a magyar válogatott Vay Ádám kapuját. A 8. percben Jurík volt az, aki közelről be is talált. A újvári bikák szervezett játéka ez után sem ízlett a hazaiaknak, akik a 13. percben második góljukat is megkapták. Clarke a levegőben tudta besodorni a korongot a kapuba. A gólt videózás után adták meg. Obdržálek révén jöhetett volna a harmadik is, de ahogy a túloldalon Slovák lehetősége, ez is kimaradt.

A szünet után Vay szépen védett nagy helyzetben, és a folytatásban sem kapott gólt, annak ellenére, hogy továbbra is Majoross Gergely csapatának akarata érvényesült a jégen. Kiállítás mindkét csapatnál adódott ebben a harmadban, de ezekből sem születtek gólok.

Az utolsó 20 perc hazai találattal indult, 1-2. A kassiak fel tudtak javulni és veszélyesebben játszottak a támadóharmadban, de emberelőnyben sem tudtak betalálni, még akkor sem, mikor kapusukat is lehozták és 6 a 4 ellen támadtak. 14 másodperccel a vége előtt pedig Érsekújvár be is vette az üres hazai kaput és eldöntötte a három pont sorsát. Vay Ádám tehát két gólt kapott, de csapata 1-3-as vereséget szenvedett. A magyar kapus 23 lövésből 21-et hárított, 91,3 százalékos hatékonysággal védett.

Az újváriak megérdemelten győztek és őrzik 10. helyüket a DVTK Jegesmedvék előtt. A miskolci csapat is győzni tudott szerdán a sereghajtó Liptószentmiklós vendégeként.

Tipos Extraliga, 39. forduló:

HC Košice- HC Mikron Nové Zámky 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)

Gólszerzők: Chovan 43. (Klhůfek) ill. Jurík 8. (Obdržálek, Seppänen), Clarke 13. (Števuliak), Rogoň 60.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - DVTK Jegesmedvék 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

Gólszerzők: Štrauch 56. (Kurali, Ru. Huna) ill. Walker 7. (Osterberg, Vojtkó), Magosi 27. (Galanisz, Csányi), Gőz 43. (Osterberg, Rundkvist), 46. Galanisz (Szirányi, Anderson)

Fotó: facebook.com/HockeyClubNoveZamky; Stefan Macsadi

 

A rovat legfrissebb hírei