Bénes nem tudott túljárni Gulácsi eszén


Az FC Augsburg csapatában ismét lehetőséget kapott a doborgazi középpályás.

Bénes László másodszor is kezdőként lépett pályára Augsburgban. A Bundesliga 21. fordulójának nyitómeccsén a Lipcse fogadta a felvidéki játékos csapatát. A hazaiaknál természetesen kezdő volt Gulácsi Péter és Willi Orbán is. A kapus a csapatkapitányi karszalagot is viselte. Szoboszlai Dominik sérülése miatt továbbra sem volt ott a meccskeretben.

Az RB Leipzig bő fél óra után büntetőhöz jutott. Dani Olmo nem túl jó lövését viszont Gikiewicz védte. Folytatódott is a játék, de a videobíró jelezte, hogy újra kell rúgni a tizenegyest, hiszen a kapus elmozdult a gólvonalról a lövés előtt. A lengyel kapus már a büntető megítélésekor is hevesen reklamált, és érzései az újrarúgás előtt újra lángra kaptak. Dani Olmo viszont másodjára már nem hibázott és megszerezte a vezetést csapatának. A lassítások alapján másodjára is elmozdult a kapus, de már csak minimális volt a belépése.

A szünet előtt megrúgta második gólját is a lipcsei csapat, Poulsen harcos labadszerzése és passza után Nkunkunak már nem volt nehéz dolga a kapuval szemben. Bénes a 63. percben második augsburgi meccsén is sárga lapot kapott, majd azonnal le is cserélték, a helyét Vargas vette át. A 75. percben tizenegyeshez jutottak a vendégek is, Konate a tizenhatos vonalán gáncsolta el ellenfelét. A büntetőt kis híján hárította Gulácsi Péter. Caligiuri erős lövésébe ujjheggyel bele tudott érni, de a hárításhoz néhány centiméter még hiányzott. 

A Lipcse győzelmével stabilizálta második helyét a tabellán, az Augsburg pedig sorozatban három vereséggel a 13. helyen áll. Ha a Köln vasárnap a szlovák válogatott Ondrej Dudával a soraiban győz a Frankfrut otthonában, akkor megelőzheti Béneséket.

Bundesliga, 21. forduló:

RB Leipzig-FC Augsburg 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Olmo (38.) - büntetőbő, Nkunku (43.) ill. Caligiuri (77.) - büntetőből

Fotó: facebook.com/rbleipzigEN

A rovat legfrissebb hírei