Emberhátrányban is továbbjutott a Puskás Akadémia


A Hornyák Zsolt irányította felcsútiak a Hódmezővásárhelyi FC ellen léptek pályára a kupában.

A Puskás Akadémia az NB III-as Hódmezővásárhely ellen lépett pályára a MOL Magyar Kupa 8. fordulójában. Hornyák csapata a 13. percben Plšek büntetőjével szerzett vezetést, majd a 35. percben emberhátrányba került. A hazaiaktól Bata Kristóf egyedül törhetett volna a kapura, ám Kamen Hadzsiev utolsó emberként lerántotta – bolgár hátvéd pedig mehetett is zuhanyozni.

A félidőben négyet is cserélt a vendégek köbölkúti mestere, többek között pályára küldte Urblík Józsefet is, aki a gólszerzőt váltotta. A második játékrészben Kiss Tamás és Nagy Zsolt révén tovább növelte előnyét a Puskás és magabiztosan jutott be a következő körbe, ahol a Szolnokot kiejtő Újpest lesz az ellenfelük.

MOL Magyar Kupa, 8. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC–Puskás Akadémia FC 0–3 (0–1)
Hódmezővásárhely, Városi Stadion, v.: Szilágyi S. (Horváth R., Kis Z.)
Gólszerzők: Plšek (13. – 11-esből), Kiss T. (47.), Nagy Zs. (84.)
Sárga lap: Gyürki (73.), Gyüre (75.)
Piros lap: Hadzsiev (35.)

HFC: Kandó – Zahorán B., Tóth J., Huszár G., Gyürki – Bata (Rostás, 87.), Katona Gy., Forró A. (Barcsik, 87.) – Orovecz (Gyüre, 60.), Molnár A. (Győrfi, 60.), Mezei O. (Orosz M., 72.)
PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. – Plšek (Urblík, 46.) Van Nieff, Corbu (Spandler, 46.) – Komáromi (Slagveer, 46.), Mance (Nagy Zs., 68.), Weslen Jr. (Kiss T., 46.)

Hornyák Zsolt a továbbjutás után elmondta, hogy nagyon félt milyen lesz a pálya talaja, ami ugyan mély volt, de nem állt a víz a pályán. Az elején úgy tűnt, hogy nagyobb lehet a különbség, de a kíállítás után változott a helyzet. A csapata hozzáállásával elégedett volt és teljesítették azt, amiért elutaztak. 

Fotó: facebook.com/PFLAhu

A rovat legfrissebb hírei