Sorozatban hetedszer győzött a HC DAC


A dunaszerdahelyi hölgyek a MOL Liga 12. fordulójának mérkőzésén a cseh Poruba otthonában tudtak nyerni.

Az első támadásokból nem született gól, majd a hazaiak közel három perc után szerezték meg a találkozó elsó gólját. Az egyenlítés gyorsan jött Bugár Cintia szép átlövésével, majd Rajnohová Monika gólja után már a sárga-kékeknél volt az előny.

3-5 után visszaesett a dunaszerdahelyi támadójáték. Oguntorye Viktória védései egy ideig gátolták, hogy kiegyenlítsenek a hazaiak, a 13. perc elején azonban sikerült nekik. 5-5-nél nem jellemző módon Juhos Kata második lehetőségét is kihagyta a jobbszélről, majd egy rontott Poruba támadás után nem meglepő módon jött is Debre Viktor első időkérése.

Hiába a trénerek eligazítása, ez után is mindkét csapat sok hibával játszott. Juhos Katának negyedóra után lerohanásból sikerült betalálnia, majd Bízik Réka is egy hasonló szituáció után lőtte be első gólját. A 20. percben Juhos újabb két találtát követően már 6-9, Bugár Cintia pazar átlövése után pedig 6-10 állt az eredményjelzőn. Összeállni látszott a vendégek védekezése, így Oguntoye is egyre több védést mutatott be. Bugár Cintia labdszerzése után Rajnohová növelte tovább a HC DAC előnyét, majd Oguntoye egy hetest is a kapufára tolt, öt volt közte ekkor. A félidőben 9-14-re vezette a vendégek.

A második játékrész első gólját Rajnohová lőtte, Oguntoye pedig sorra védte a hazai lövéseket. Bízik Réka, Élő Beatrix és Juhos Kata góljai után 9-18-nál a hazaiak edzője kért időt, 5 és fél perccel a szünet után. Jött is egy Poruba találat, amire egy zseniális cunderrel válaszolt Bízik Réka, pazar csuklómozdulat volt kiszorított helyzetben.

Debre Viktor 14-20-nál kért időt, reagálva az utóbbi 2-3 perc szétszórt játékára. A 15. porubai gól a második félidő 15. percében esett, ekkor a fiatal Oláh Bella állt már a vendégek kapujában. Az újabb rontott szerdahelyi támadások után 18-20-ra zárkózott fel a hazai csapat. Nagyon nem ízlett a Poruba védekezése a vendégeknek, a hosszas sárga-kék gólcsendet egy lerohanás után Pastorková törte meg. A gólszerzőt ez után kiállították, csak úgy mint Rajnohovát, négy mezőnyjátékosa volt csak a pályán a DAC-nak. A kapuba visszatérő Oguntoye hárított egy büntetőt, majd kettős emberhátrányban már passzív bírói jelzésnél Élő Beatrix lőtt egy nagy gólt, 19-22. Nyolc perc volt még hátra.

Rajnohová Monika ötödik gólja után, Oguntoye védett. Úgy tűnt sikerült összekapnia magát a felvidéki csapatnak. Négy perccel a vége előtt 20-25-nél kértek időt a hazaiak. A 29. percben lőhette első hetesét Dunaszerdahely, Bízik Réka pedig nem hibázott, 21-26. A végén Juhos Kata belőtte hetedik gólját, amitől Rajnohová sem akart lemaradni, így az utolsó másodpercekben ő is megszerezte hetedik találatát, a végeredmény 22-28 lett.

A HC DAC végig vezetve nyerte meg a mérkőzést, és bár a másodikban volt a csapatnak egy nagy hullámvölgye, amikor 11 percig nem lőttek gólt, a hazaiaknak akkor sem sikerült kiegyenlíteniük. A Poruba legeredményesebb játékos a Desortová Eliška volt 5 góllal, a vendégeknél pedig Juhos és Rajnohová zárt 7-7 találattal.

A dunaszerdahelyiek legközelebb február 13-án, szombaton a Plzeň csapatát fogadják. A sárga-kék hölgyek 9 lejátszott mérkőzés után 15 ponttal az ötödikek, a Plzeň 11 meccs után 5 ponttal a 10. helyen áll.

MOL Liga, 12. forduló:

DHC Sokol Poruba-HC DAC Dunaszerdahely 22-28 (9-14)
Poruba, v.: Brzósková, Pavelová

Dunaszerdahelyi gólszerzők: Juhos Kata 7, Rajnohová Monika 7, Bízik Réka 6 (1), Bugár Cintia 3, Élő Beatrix 3, Pastorková Kristína 2

Fotó: facebook.com/hcdacofficial

A rovat legfrissebb hírei