Siófokon folytatja a dunaszerdahelyi irányító


A magyar válogatott Lakatos Rita nyártól a Siófok csapatában szerepel majd.

 

Alakul a 2021/22-es szezon játékoskerete, a norvég Malin Holta, valamint Lakatos Rita személyében megvan a Siófok KC új irányítópárosa. Simona Szarková személyében pedig baloldali lövő poszton erősödünk – olvasható a siófoki női kézilabdacsapat honlapján.

Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője elmondta, hogy a Győrből érkező edző, Danyi Gábor mellé nemcsak fiatal és jó játékosokat, hanem személyiségeket is kerestek, akik a klub és a csapat érdekeit tartják szem előtt: "Lakatos Rita, Malin Holta és Simona Szarková meghatározó játékosai lesznek az új SKC-nak, a csapat gerincét fogják adni. Nagy reményeket fűzünk hozzájuk, bízunk benne, hogy itt Siófokon teszik meg pályafutásuk következő nagy lépését."

A még mindig csak 21 esztendős Lakatos Rita 2013-ban került a Győri Audi ETO-hoz. Kölcsönben szerepelt a Mosonmagyaróvári KC, a norvég Byasen és a Váci NKSE csapatában. Utóbbi mezében 73 bajnoki mérkőzésen 269 gólt jegyez. A dunaszerdahelyi születésű irányító volt a csapatkapitánya a 2018-ban junior világbajnokságot nyerő magyar nemzeti csapatnak, és még ebben az esztendőben meghívót kapott a felnőtt válogatottba. Klivinyi Kinga sérülése révén helyet kapott az Eb-re utazó keretben, a 2020-as kontinenstornán már meghatározó személye volt a nemzeti csapatnak.

"Úgy éreztem, hogy új impulzusokra van szükségem, így örömmel fogadtam a Siófok megkeresését. Döntésemben komoly szerepet játszott a vezetőedző, Danyi Gábor személye. Nagyon motivált vagyok és izgatottan várom a következő szezont, de addig is még rengeteg feladat vár rám a jelenlegi klubommal” – fogalmazott Lakatos Rita.

Simona Szarková, a 29 esztendős, 177 cm magas szlovák válogatott balátlövő 2014-ig a vágsellyei HC Slovan Duslo sorait erősítette, majd négy szezonon át volt a cseh DHK Baník Most játékosa, mellyel a nemzetközi porondra is többször kilépett. A 2018/19-es szezont a norvég Storhamar HE játékosaként kezdte, de a váltás nem jött be, így végül Mosonmagyaróváron kötött ki. A magyar élvonalban eddig 36 mérkőzésen 139 gólt lőtt. Idén 12 bajnokin szerzett 66 találattal vezeti az MKC házi góllövőlistáját.

Fotó: facebook.com/siofokkchivatalos

A rovat legfrissebb hírei