Feljött a második helyre Urblík József csapata


A Puskás Akadémia először győzte le a Zalaegerszeg csapatát.

Zalaegerszegi lehetőséggel indult a találkozó, néhány percig még lendületesebbnek tűnt a hazai csapat, de tíz perc után kiegyenlítődött a játék. A kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az iramra ugyan nem lehetett panasz, de rengeteg hiba csúszott a játékba, emiatt nem futottak végig az akciók.

A második félidőben a felcsútiak első akciójukból megszerezték a vezetést azt követően, hogy Slagveer sokadjára került a hazai védelem mögé a jobb oldalon. A góltól felélénkült a hátrányban lévő ZTE, amely szűk negyedóra alatt egyenlített is. A kék-fehérek lendületben maradtak, a hajrá kezdetén mégis a vendégek kerültek ismét előnybe, mert bár Knežević kihagyta a büntetőjét, de a kipattanót már értékesítette. A hazaiak kitámadtak, egyszer csak a keresztléc mentette meg a PAFC csapatát, amelynek ugyanakkor szintén voltak lehetőségei gyors ellentámadások végén, de újabb gól már nem született.

A hazaiaknál Szépe János végig a pályán volt, míg a vendégek felvidéki edzője, Hornyák Zsolt 71 percig számított az ipolysági Urblík Józsefre.

A felcsútiak sikerükkel feljöttek a második helyre és már négy kör óta veretlenek, míg a zalaiak sorozatban ötödik bajnoki meccsükön maradtak nyeretlenek. A PAFC pontszámban ugyan úgy áll, mint a Ferencvárostól simán kikapó Fehérvár, de több győzelmének hála tudott előzni. A Puskás Akadémia története során először győzte le a ZTE-t az élvonalban, a korábbi négy találkozón mindössze egy pontot szerzett.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

ZTE FC-Puskás Akadémia FC 1-2 (0-0)
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Karakó
Gólszerzők: Lesjak (57.), illetve Knežević (46., 82.)
Piros lap: Bobál D. (90.)
Sárga lap: Bobál D. (36., 90.), Könyves (71.), Favorov (76.), illetve Slagveer (44.)

ZTE: Gyurján - Lesjak, Szépe, Bobál D. - Szánthó (Szalay, 88.), Gergényi (Favorov, a szünetben), Sanković (Koszta, 88.), Tajti, Bedi - Könyves, Futács (Zimonyi, 59.)
PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Nagy Zs. - Kiss T., Plšek (Komáromi, 84.) - Slagveer (Corbu, 84.), Knežević (Meissner, 88.), Urblík (van Nieff, 71.) - Mance (Baluta, 71.)

További eredmények:

Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 2-0
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 2-1
MTK Budapest-Újpest FC 1-3
Paksi FC-Budafoki MTE 4-1
Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 2-0

Fotó: facebook.com/PFLAhu

A rovat legfrissebb hírei