Rossz kezdés után magabiztosan nyert a HC DAC


A MOL Liga 17. fordulójában a Sokol Písek csapata látogatott Dunaszerdahelyre.

A csehek alaposan bekezdtek az elején, az első szerdahelyi gólt Bízik Réka hetesből 0-3-nál szerezte. Néhány perccel később viszont már 1-5 állt az eredményjelzőn. Védekezésben nem állt ekkor össze a sárga-kék fal, így a Písek sorban szerezte a szép átlövésgólokat, Oguntoye Viktória nem sok lövéssel találkozott a kapuban. Az első negyedóra végére sikerült közelebb lopózni, Bugár Cintia két gólja után már 7-10 volt az állás.

A következő percekben viszont jöttek a vendégek hibái, így Juhos Kata és Bugár Cintia harmadik gólja után a 22. percben már 11-12 volt az eredmény, sőt Oguntoye Viktória ki is egyenlített. A csehek emberhátrányban lehozták kapusukat, így a dunaszerdahelyiek hálóőre üres kapus gólt szerzett. A HC DAC 13-12-nél Juhos Kata gólja után került először előnybe a mérkőzésen.

A félidőben 17-13-ra vezetett Debre Viktor csapata. A sárga-kék hölgyek nagyon rosszul kezdtek, de a félidő végére már jobb teljesítményt nyújtottak. Bár ekkor is voltak még hibák a játékban, a feszes védekezés elbizonytalanította a vendégeket, így Rajnohová Monikaék meg tudták fordítani az eredményt.

Az első gól a második játékrészben is büntetőből született, de ekkor a Písek játékosa, Pokorná talált be. Bő tíz perc telt el a második félidőből, amikor már 24-18 volt az eredmény Élő Beatrix és Bízik Réka góljai után. A HC DAC 27. gólját az előző idény legjobbja, Bízik Boglárka szerezte, a vendégek 20-nál tartottak ekkor. Három perccel a vége előtt Pastorková Kristína gólja után 30-22-re vezettek a hazaiak. A végjátékban lehetőséget kapott a fiatalok közül Pénzes Mónika, és az utolsó másodpercekben Mészáros Réka is. A végeredmény 32-23.

A rossz kezdés ellenére magabiztos győzelmet aratott a dunaszerdahelyi csapat, amely 8 lejátszott mérkőzés után 6 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel, 13 ponttal az 5. helyen áll a MOL Ligában. Debre Viktor csapata legközelebb szerdán, február 10-én a Sokol Poruba otthonában lép pályára.

MOL Liga, 17. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely-Sokol Písek 32-23 (17-13)
Dunaszerdahelyi sportcsarnok, v.: Barbora Bočáková, Lucia Janošiková

Hazai gólszerzők: Bízik Réka 7 (1), Juhos Kata 6,  Bugár Cintia 5, Élő Beatrix 5, Rajnohová Monika 5, Pastorková Kristína 2, Oguntoye Viktória 1, Bízik Boglárka 1

Fotó: facebook.com/hcdacofficial

A rovat legfrissebb hírei