Bénes kezdő volt új csapatában


A doborgazi középpályás azonnal megkapta a bizalmat az Augsburgban.

Ahogy azt a kölcsönszerződés utáni nyilatkozatok alapján várni lehetett, Bénes László kezdőként kapott lehetőséget az Augsburg csapatában a Bundesliga 20. fordulójában. Az ellenfél a Wolfsburg volt, amely a 38. percben vezetéshez jutott Weghorst révén. Bénes a 40. percben sárga lapot kapott.

A második félidőben Baku kettőre növelte a farkasok előnyét. A hazaiak felvidéki középpályását a 66. percben cserélték be, a helyét Richter vette át. A mérkőzés jegyzőkönyvéhez hozzá tartozik, hogy a vendégek két lesgólt is szereztek, amelyek a VAR segítségével érvénytelenítettek.

Bundesliga 20. forduló:

FC Augsburg-VfL Wolfsburg 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Weghorst (38.), Baku (59.)

Bénes a pénteki Športban olvasható nyilatkozata szerint a váltás oka legfőképpen az volt, hogy szeretne ott lenne az idei nyárra halasztott Európa-bajnokságon. "Már a téli átigazolási szezon elején megegyeztünk a menedzseremmel, hogy a legjobb lenne, ha kölcsönbe más klubhoz kerülnék. Minél többet a pályán kell lennem. A Mönchengladbach viszont nem akart elengedni. Max Eberl sportigazgató és Marco Rose edző is egyértelműen azt mondták, hogy számolnak velem és a keret teljesértékű tagja vagyok. Azt akarták, hogy maradjak" – kezdte a 23 éves futballista, aki az átigazolási szezon vége előtt tett még egy próbát. "Néhány nappal az átigazolási időszak előtt szerencsét próbáltam. Kifejtettem a vezetőknek a helyzetemet. Játékidőre van szükségem, mert ott akarok lenni az Eb-n. Szeretem a Borussiát és nem akarom cserbenhagyni a klubot, de érzem, hogy nem kapnék elég lehetőséget a kezdőben. Továbbá az Augsburg nagyon akart engem, régebb óta figyeltek. Támadó középpályást kerestek és én tökéletesen beleillek a koncepciójukba. Az érveim meghallgatása után a sportigazgató és az edző megváltoztatták a véleményüket és engedélyt adtak rá, hogy kölcsönbe elszerződjek. Nagyon hálás vagyok ezért nekik."

A középpályás kifejtette, hogy a klubon belüli remek kapcsolatok a vezetőkkel minden bizonnyal segítettek abban, hogy végül ez a forgatókönyv valósuljon meg. Egy ilyenkorú játékosnak ugyanis a fejlődése szempontjából a legfontosabb a meccsrutin és a doborgzai származású játékos a legjobb korban van, hogy még magasabbra lépjen."Az edző és a sportigazgató elismerték, hogy igazam van. Azt szeretnék, hogy jól érezzem magam. Abban maradtunk, hogy nyáron megfelelő játékpercekkel a lábamban visszatérek és harcba szálok a kezdőcsapatbeli helyért."

Bénes László végül az utolsó pillanatokban indulhatott el a 600 kilométerre fekvő Augsburgba, ahová már azonnal úgy pakolt össze, hogy 4 hónapig ottmarad majd. Új csapatában több ismerős arcot is talált, hiszen több egykori Gladbach játékos is ott van a keretben, de a három cseh légióssal, és a szlovák kapusedzővel, Kristián Barbuščákkal is gyorsan összebarátkozott. A csapatba így azonnal be tudott illeszkedni, a játék mellett pedig még egy fontos dolog vár majd rá a napokban. Ez pedig nem más, minthogy megfelelő lakást találjon, hiszen nem szeretne az elkövezendő hónapokban egy hotelban élni a barátnőjével, aki természetesen új állomáshelyére is elkísérte őt.

Az Augsburg jelenleg a 13. helyen áll a 18 csapatos Bundesligában.

Fotó: facebook.com/fcaugsburgenglish

 

A rovat legfrissebb hírei