Jól játszott, de nem tudott győzni a Dunaszerdahely


A DAC egy héttel a bajnoki rajt előtt a MOL Akadémián edzőtáborozó Nagymihály ellen játszott.

A DAC-ban kisebb sérülés miatt nem volt ott Schäfer, Njie és Divković sem. Nagy Krisztián, a szerdahelyiek sajtófőnöke elmondta, hogy minden bizonnyal mindhárman bevethetők lesznek majd a jövő heti bajnokin a Trencsén otthonában.

A kezdőbe így bekerült az új balhátvéd Brunetti, valamint az eddig nem sokat mutató Andzouana, míg Müller védekező középpályásként kapott lehetőséget. Szintén az első perctől a pályán volt a walesi új igazolás, Christie-Davis is. A vendégeknél Sharani és Bednár is kezdő volt.

A találkozó első helyzeteit a nagymihályiak alakították ki. Egy szöglet után előbb Tandir fejjel, majd egy újabb sarokrúgást követően Vaško lábbal veszélyeztetett. Martin Jedlička mindkét esetben nagy védéssel óvta meg kapuját a góltól. A másik oldalon a 12. percben Christie-Davis és Balić kényszerítőzött, majd utóbbi adott középre, ahol az érkező Ramirez a felső lécre fejelt.

A szerdahelyi kapu előtt egyre kevesebbet volt a labda, Beskorovainyi mentett két veszélyesebbnek tűnő beadásnál. Balić továbbra is aktív volt és egy lövésig is eljutott, de fölé szállt a játékszer. Nem sokkal később a horvát legurított egy szabadrúgást Kalmárnak, aki veszélyesen lőtt, Marković védett, a kipattanót pedig éles szögből, közelről Christie-Davis lőtte a kapufára. Kalmár sem akart lemaradni társaitól, neki is volt több veszélyes próbálkozása, de a kapus és a kapufa ekkor is menteni tudott.

A hazaiak sorra dolgozták ki a lehetőségeket, de vagy blokkolt a Nagymihály csapata, vagy a kapus védeni tudott. Bő fél óra után Ramirez lövésénél és Brunetti beadásánál is ő érte el a labdát. Csak úgy, mint a 43. percben amikor újra Marković kezében kötött ki Ramirez lövése.

A félidő 0-0-val ért véget. Az első 10 perc után a DAC átvette a játék irányítását és helyzetei is voltak, de a gólszerzéssel hadilábon álltak Kalmárék. Az előző hetek után ez a játék már biztató volt az első tétmeccs előtt.

A szünet után gyorsan jött az újabb dunaszerdahelyi helyzet. Christie-Davis indítása és Ramirez beadása után Balić közelről nem tudott betalálni. Egy óra játék után a brazil Brunettit az argentin Vera váltotta. Ez után nem sokkal Blackman indult meg előre remekül, majd Andzouanahoz passzolt, a kongói szélső lövése viszont nem sikerült a legjobban, a kapus védte a próbálkozást. A DAC játékosának ez volt az utolsó megmozdulása, a helyét Nicolaescu vette át.

Az utolsó tíz percre Kalmár és Müller is pihenőt kapott, Braun és Moumou vette át a helyüket. Utóbbi játékos a kapuval szemben lőhetett a 85. percben, de ígéretes helyzetben nem talált kaput. Ez után lehetőséget kapott a Nagymihályban ősszel remekül teljesítő Taiwo, aki Christie-Davist váltotta.

A 89. percben Ramirez indult meg remekül, de végül Balić volt az, aki lövőhelyzetig jutott. A középpályás már csak a kapussal állt szemben, de Marković ismét nagy bravúrt mutatott be. A horvát futballistát a legvégén Nebyla váltotta.

A DAC ezen a találkozón már sokkal jobb játékot mutatott mint az eddigi hetekben, de a gólszerzés a számos lehetőség ellenére nem jött össze. Bernd Storck csapatának az első félidő sikerült jobban, de a második 45 percben is végig dominált.

Felkészülési mérkőzés:

FC DAC 1904-MFK Zemplín Michalovce 0-0
MOL Akadémia, v.: Kráľovič

DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Brunetti (Vera 64.) – Christie-Davies (Taiwo 86.), Müller (Braun 79.), Balić (Nebyla 90.) – Andzouana (Nicolaescu 71.), Ramirez, Kalmár (Moumou 79.)

A DAC a Fortuna Liga 19. fordulójában 2021. február 14-én a Trencsén ellen kezdi a tavaszi tétmérkőzések sorozatát.

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei