Három hónap után győzött újra a Budafok


A Budafok hazai pályán 3-1-re legyőzte a Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szerdai játéknapján.

Az elején kis híján gyorsan vezetést szerzett a Budafok, ezt követően azonban nagy nyomás alatt tartotta a ZTE a vendéglátókat, akik némi szerencsének is köszönhetően kibírták a rohamokat. A vendégek több nagy helyzetet is elpuskáztak, s ez megbosszulta magát. A félidő hajrájában a Budafok szerzett vezetést, igaz, úgy tűnt, a Puskás-díjas Zsóri gólja lesről született.

A fordulást követően gyakorlatilag pár perc alatt eldőlt a három pont sorsa, ugyanis Kovács, a hazaiak kapitánya duplázni tudott. Innentől kezdve a ZTE már csak a szépítés reményében támadott, ez pedig a 80. percben végül össze is jött az együttesnek.

Sikerének - és az Újpest vereségének - köszönhetően a házigazda elmozdult a kieső pozícióból. A Budafok ezt megelőzően legutóbb több mint három hónapja, október 25-én győzött a bajnokságban.

A hazaiaknál Medgyes Sinan csereként lépett pályára, a vendégeknél az előző két fordulóban két gólt szerző Szépe János kezdőként 58 percet töltött a pályán.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Budafoki MTE-ZTE FC 3-1 (1-0)
Promontor utca, zárt kapus, v.: Andó-Szabó
Gólszerzők: Zsóri (39.), Kovács D. (49., 51., az elsőt 11-esből), illetve Lesjak (80.)
Sárga lap: Favorov (48.), Kulcsár (76.), illetve Tajti (57.), Könyves (75.)

Budafok: Póser - Margitics (Huszti A., 78.), Romic, Jagodics, Zeke - Filkor (Micsinai, 77.), Csonka - Ihrig-Farkas (Medgyes, 87.), Kovács D., Szabó M. (Takács, 78.) - Zsóri (Kulcsár, 70.)
ZTE FC: Demjén - Lesjak, Szépe (Tanaszin, 58.), Bobál D. - Tajti (Vass, 59.), Favorov, Sankovic (Futács, 53.), Babati (Szánthó, 53.), Bedi - Zimonyi (Koszta, 59.), Könyves

További eredmények:

Puskás Akadémia FC-Diósgyőri VTK 2-0
Budapest Honvéd-Paksi FC 1-1
Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-4
Kisvárda Master Good-MTK Budapest 0-2
MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-0

Fotó: facebook.com/BudafokiMTE

A rovat legfrissebb hírei