Újra a Fradiban a felvidéki átlövő


A következő idényben újra a Ferencvárosban játszik majd Szöllősi-Zácsik Szandra.

A zöld-fehérek kedden a Fradi TV-ben jelentették be, hogy Szöllősi-Zácsik Szandra és Hársfalvi Júlia a Ferencváros női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

Hársfalvi Veszprémben, Mosonmagyaróváron kézilabdázott, majd a Győrhöz igazolt. Győri színekben két bajnoki címet, egy Magyar Kupa-sikert és egy Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett.  A balszélső innen Debrecenbe, majd Németországba a Metzingenbe került, majd hazatért és a Siófok játékosa lett. A válogatottban 2017-ben mutatkozott be és az előző Európa-bajnokságon ott volt a bő keretben.

Az imelyi származású Szöllősi-Zácsik Szandrát jobban ismerhetjük. Az átlövő gyermekként a naszvadi-imelyi csapatban kezdett el játszani, majd gyorsan Vácra került, ahonnan a Ferencvároshoz vezetett az útja. 2006 és 2017 között – egy év ljubljanai kitérőt leszámítva – a Fradit erősítette, volt bajnok, kupagyőztes és KEK-győztes is a zöld-fehérekkel. 2017-ben igazolt Budaörsre, később életet adott második gyermekének, 2019-től pedig az MTK-nál szerepel. A kék-fehéreknél fokozatosan újra formába lendült, az elmúlt időszakban pedig kimagasló teljesítményt nyújtott, visszakerült a válogatottba, a mögöttünk hagyott Európa-bajnokságon pedig a keret egyik legjobbja volt.

„Meglepetésként ért a Fradi megkeresése, és szinte el se tudom mondani, hogy mit éreztem… – mondta Szöllősi-Zácsik Szandra. – Két célt tűztem ki magam elé az elmúlt években: az egyik, amiről többször is beszéltem nyilvánosan, hogy újra válogatott legyek, a másik pedig az volt, hogy visszakerüljek a Fradiba. Utóbbiról sosem nyilatkoztam, de titkon bíztam benne. A második gyermekem születése óta sok minden megváltozott bennem, lelkileg most vagyok a legerősebb, sokkal pozitívabb vagyok, mint előtte és olyan dolgokat is meg tudok valósítani, amiket eddig soha. Szóval bennem első perctől kezdve megvolt a döntés az átigazolásról, de átbeszéltük a családdal és a menedzseremmel is, mielőtt rábólintottam. Nekem ez az utolsó lehetőségem, nem vagyok már 22-23 éves, nem szerettem volna elszalasztani, nagyon várom már. Megvannak az új céljaim, szeretnék végre FINAL4-ban játszani, a lehetőség adva lesz, már csak meg kell tennünk érte mindent, hogy megvalósuljon!”olvasható a játékos nyilatkozata a Fradi.hu-n.

Fotó: facebook.com/Mindentbele11

A rovat legfrissebb hírei