Szépe belőtte a negyediket is


A nádszegi Szépe János a 17. után a 18. fordulóban is betalált az OTP Bank Ligában. A ZTE ellenfele most a Paks volt.

Mindkét csapat a tőle megszokott támadó felfogású futballjával rukkolt elő, így nagyon élvezetesen indult az összecsapás, a ZTE kapufával nyitott, míg a Paks ziccerét a hazai kapus hárította. A kék-fehérek szereztek vezetést, Szépe János egy szöglet után lőtt a kapuba. A meccs képe viszont ettől mit sem változott, a ZTE előnyben sem fogta vissza magát, a Paksot pedig nem törte meg, hogy hátrányba került. A zöld-fehérek aztán Bognár megpattanó szabadrúgásával egyenlítettek, majd egy védelmi hibának köszönhetően - Bobál adta el a labdát saját 16-osán belül -, fordítottak.

A második félidő hazai góllal indult, a csapatok pedig továbbra is nagy iramban és veszélyesen futballoztak. A Paks másodjára is megszerezhette volna a vezetést, azonban a góllövőlistát vezető Hahn büntetőt hibázott. Ezt követően a zalaiaknak volt több ziccere, de a kihagyott lehetőségeket megbüntette a vendégcsapat, ugyanis Bognár második nagyszerű szabadrúgását még kapufára ütötte a hazai kapus, de a kipattanóra elsőként érkező Szabó már nem hibázott. A vendégek öröme azonban nem tartott sokáig, mert a ZTE tíz perc alatt fordított. A slusszpoén a hosszabbításra maradt, amikor a Paksnak sikerült pontot mentenie: Papp először a kapufát találta el, majd a kipattanót már a hálóba lőtte.

Szépe a szezonban lőtt négy góljával a házi góllövőlista harmadik helyén áll holtversenyben. A ZTE jelenleg a 8., a Paks a 6. helyet foglalja el az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

ZTE FC-Paksi FC 4-4 (1-2)
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Pintér
Gólszerzők: Szépe (6.), Favorov (46.), Babati (78.), Könyves (83.), illetve Bognár I. (30.), Hahn (37.), Szabó J. (74.), Papp K. (94.)
Sárga lap: Gergényi (30.), Lesjak (59.), Sanković (75.), illetve Lorentz (2.), Papp K. (9.)

ZTE: Demjén - Lesjak, Szépe, Bobál D. - Szánthó (Koszta, 79.), Favorov, Sanković (Tajti, 79.), Gergényi (Futács, a szünetben), Bedi - Könyves (Kálnoki-Kis, 85.), Zimonyi (Babati, 68.)
Paks: Rácz - Osváth, Böde, Lorentz (Szakály D., a szünetben), Szabó J. - Bognár I. (Ádám, 81.), Papp K., Tamás O., Bertus - Hahn (Kulcsár, 80.), Sajbán (Nagy R., 72.)

Fotó: facebook.com/ztefc.hu

A rovat legfrissebb hírei