Csecsenföldre igazolt Almási


Az orosz élvonalban szereplő FC Ahmat Groznij (FC Akhmat Grozny) csapatában folytatja a szezon hátralévő részében Almási László.

A Rózsahegy színeiben a 2020/2021-es idény őszi felében tizennégy bajnokin hat gólt szerző csatárt a féléves kölcsönjáték után az Groznij megvásárolhatja, mivel az aláírt szerződés egy ilyen opciót is tartalmaz.

Az orosz klub honlapja az átigazolás kapcsán beszámolt, hogy a hórihorgas, 196 centiméter magas támadó tagja a szlovák U21-es válogatottnak is.

Az Ahmat korábban Tyerek Groznij néven szerepelt, jelenleg a 10. helyen áll a 16 csapatos orosz Premier Leagueben. A lejátszott 19 fordulóban 19 gólt szereztek, a legeredményesebb játékosuk a koszovói válogatott balszélső, Bernard Berisha. Groznij az Oroszországi Föderáció délnyugati részén, a kaukázusi régióban található, a vitatott jogállású Csecsenföld fővárosa.

Almási a szenicei utánpótlásból indulva, ahol hét meccsen egy gólt lőtt a Fortuna Ligában, került Dunaszerdahelyre, ahol a felnőtt csapatban csak elvétve kapott lehetőséget, két DAC-os gólját a kupában szerezte. Szerepelt a másodosztályban Somorján (13 meccs/4 gól) és Pozsonyligetfalun (15/14). Innen került 2020 januárjában Rózsahegyre, ahol összesen 27 mérkőzésen (bajnokság, kupa, El-selejtező) 10 gólt jegyzett. A Servette elleni Európa-liga selejtezőn augusztusban 70 percet töltött a pályán. A Tranfsermarkt 300 000 euróra becsüli az értékét.

Fotó: fc-akhmat.ru

 

A rovat legfrissebb hírei