Profi szerződést kapott a dunaszerdahelyi tehetség


A DAC 18 éves ifjúsági válogatott futballistája, Bögi Ferenc aláírta első profi szerződését.

Bögi Ferenc már több felkészülési mérkőzésen is pályára lépett a DAC A-csapatában, a 2020-as ősz utolsó két fordulójában pedig a kispadról tapasztalhatta meg a Fortuna Liga hangulatát. 2020 decemberében az U19-es korosztályban pedig a MOL Akadémia legjobbjának választották.

Az utánpótlás-válogatott futballista első professzionális szerződése 2023. június 30-ig érvényes.

„Ez egy nagyon fontos lépés számomra, hiszen gyermekkoromtól a DAC futballistája vagyok. Nagyon boldog vagyok, ugyanakkor ez egy további motivációt jelent, hogy megküzdjek a helyemért a csapatban” – nyilatkozta a klub honlapján a tizennyolc esztendős futballista, aki örül annak, hogy a Somorjával készülhet. „Bízom benne, hogy megkapom a lehetőséget a második ligában való szereplésre, ami tizennyolc évesen nagyon jó lenne a további fejlődésem szempontjából. A felnőttekkel végzett edzésmunka szintén komoly iskola. Egyértelmű célom az elkövetkező évekre, hogy bekerüljek a felnőtt A csapat keretébe és szeretném a legfelső szinten képviselni a nevelőegyesületemet.”

„Bögi az elmúlt hónapokban is töretlenül fejlődött a bonyolult időszak ellenére is. Megkapta az esélyt, hogy a Somorja, illetve a DAC felnőttjeivel gyakorolhasson és pályára léphessen a felkészülési mérkőzéseken, ő pedig sosem okozott csalódást. Bögi egy intelligens és sokoldalú futballista. Boldogok vagyunk, amiért egy professzionális szerződéssel díjazhattuk és türelmetlenül várjuk a fejlődését jelenleg a Somorja, később pedig a DAC színeiben” – tette hozzá Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Fotó: dac1904.sk

 

A rovat legfrissebb hírei