Egy hét múlva kezdődik az olimpiai selejtező


A magyar női vízilabda-válogatott keretét vasárnap szűkíti majd a szövetségi kapitány.

A kiskövesdi Máté Zsuzsannát és a pöstyéni Rybanská Natašát a soraiban tudó magyar válogatott hetek óta napi két edzéssel készül a trieszti olimpiai selejtezőre. 

„Nyugodtan mondhatom, minden a tervek szerint alakult, jó állapotban vannak a játékosok, az adott körülményekhez alkalmazkodva készültünk és készülünk tovább a jövő heti kvalifikációs tornára. Most már természetesen a gyorsításon van a hangsúly, ezen kívül elkezdtünk videózni is. Azt hiszem, mondani sem kell, elsősorban melyik csapatok vannak műsoron" - fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány. Magyarország ellenfele a kijutásért ugyanis minden bizonnyal az Olaszország-Hollandia kettős lesz. A papírforma szerint velük kell majd megközdeni a tokiói repülőjegyért.

Az Európa-bajnoki bronzérmes válogatottnak szombaton kell majd átesnie az utolsó COVID-teszten, hogy vasárnap elindulhasson Olaszországba. A szövetségi kapitány az eredmények megismerése után jelöli 13+2 fős keretét a tornára, olvasható a waterpolo.hu oldalon.

A válogatott január 19-én, kedden Izrael ellen kezd, majd Kazahasztán és Görögország következik. A csoportmérkőzésen után a negyeddöntőben várhatóan Franciaország vagy Szlovákia lesz az ellenfél, ami után jöhet a sorsdöntő elődöntő, 23-án. A döntőre és a helyosztókra január 24-én kerül sor.

A női válogatott bő kerete:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanská Nataša (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

Női olimpiai selejtező, Trieszt - 2021. január 19-24.

A-csoport: Hollandia, Franciaország, Olaszország, Szlovákia
B-csoport: Görögország, Magyarország, Izrael, Kazahsztán

A program
Csoportmérkőzések
Január 19., kedd - 1. forduló

Magyarország-Izrael, 14:00
Franciaország-Olaszország, 16:00
Görögország-Kazahsztán, 18:00
Hollandia-Szlovákia, 20:00

Január 20., szerda - 2. forduló
Hollandia-Olaszország, 14:00
Magyarország-Kazahsztán, 16:00
Franciaország-Szlovákia, 18:00
Görögország-Izrael, 20:00

Január 21., csütörtök - 3. forduló
Magyarország-Görögország, 14:00
Franciaország-Hollandia, 16:00
Izrael-Kazahsztán, 18:00
Olaszország-Szlovákia, 20:00

Fotó: facebook.com/blasiusphotography.hu

 

A rovat legfrissebb hírei