Hornyák Zsolt: Én vagyok a felelős az eredményekért


A Puskás Akadémia köbölkúti edzőjével a Nemzeti Sport készített interjút.

Hornyák Zsolt elmondta, hogy a felkészülési időszakban az edzés és a regeneráció helyes arányát kell megtalálni annak érdekében, hogy mindenki egészséges maradjon. A Puskás a Ferencváros ellen kezdi majd a tavaszt január 23-án a Pancho Arénában. A felvidéki mester örül, hogy rögtön erős ellenfél ellen mérheti fel csapata erejét.

A felcsúti csapat augusztusban először mutathatta meg magát a nemzetközi porondon, de a koronavírus miatt szinte egy csapatnyi játékos kiesett a Hammarby elleni Európa-liga-selejtező előtt. "Egyetlen pillanatig sem jutott eszembe, hogy a problémáink miatt esetleg nem utazunk el a meccsre. A svédek azt mondták, nagyon szoros a versenynaptáruk, nem tudnak halasztani. Nem a fair play jellemezte őket, ennek ellenére egy pillanatra sem adtuk fel, megpróbáltuk a lehetetlent. A keretünkben volt olyan játékos, akit arcról ismertem, ám Svédországban mutatkozott be, korábban ugyanis nem volt személyes kapcsolatunk. Bíztam benne, hogy egy kis szerencsével így is lehet esélyünk jó eredményt elérni, és bár nem így lett, aki lehetőséget kapott, helytállt" – válaszolta Hornyák a Nemzeti Sport kérdésére.

A megfiatalított kerettel jól kezdték a szezont, ám mikor visszatértek a meghatározó játékosok, nem jöttek az eredmények. Az edző azon is elgondolkodott, hogy nem folytatja tovább: "Úgy éreztem, fel kell ajánlanom a lemondásomat, hiszen én vagyok a felelős az eredményekért, miután azonban beszéltem a tulajdonossal, a klub vezetőivel és a stábom tagjaival, a folytatás mellett döntöttünk. Mindenki tisztában volt vele, kell az eredmény, ehhez szabad kezet kaptam. Úgy voltam vele, ahogy megkaptam a bizalmat, én is megadom valamennyi kerettagnak."

A köbölkúti szakember kifejtette, bár kettővel kevesebb pontjuk van, mint egy éve ilyenkor, reálisnak látja, hogy újra meglegyen a dobogó, sőt az előrelépésre is lehet esély, de a szoros bajnokságban a visszaesésre is megvan a lehetőség, így oda kell tenniük magukat. A keretbe az eddigi egy érkező mellett még egy támadójátékos biztosan érkezik, de benne van a pakliban, hogy távozók is lesznek. 

Hornyák Zsolt szép támadófutballt szeretne játszatni csapatáva és reméli, hogy az elvégzett munka az eredményeken is tükröződik majd.

Fotó: facebook.com/PFLAhu

A rovat legfrissebb hírei