Szöllősi-Zácsik: Rá akartam cáfolni a kétkedőkre


A decemberi kézilabda Európa-bajnokságon 27 gólt szerző imelyi Szöllősi-Zácsik Szandrát klubja, az MTK kérdezte a torna után.

A dániai Eb-n a magyar válogatott a 10. helyen végzett. Az MTK átlövője bő három hetet volt távol családjától, akik nagyon örültek, mikor újra láthatták a családanyát: "Nagyon örültek nekem, volt sírás, öröm, meg minden. Valószínűleg én viseltem rosszabbul a három és fél hetes távollétet: Borisz talán még nem érzékelte annyira, hogy mennyi idő is telt el, Hanna már inkább, de ők legalább együtt voltak az édesapjukkal hármasban."

Az MTK honlapján olvasható interjúból az is kiderült, a balátlövő jobb teljesítményt várt maguktól: "Nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Én titkon nagyon bíztam benne, hogy be tudunk kerülni a legjobb négy közé: jó nevek alkották a keretet, és a sorsolásra sem lehetett panaszunk. Ehhez viszont sajnos nem társult jó játék, ami elengedhetetlen. Nagyon csalódott vagyok. Utólag sem tudom megmondani mi volt a gond, bárcsak tudnám. Az akarással szerintem nem volt gond, talán csapatként nem voltunk elég jók: szinte minden meccsen volt egy-egy jobb egyéni teljesítmény, de ez sajnos nem ragadt át a többiekre."

A szerbek ellen 10 gólt dobó kézilabdázó úgy érzi bizonyította, hogy helye van a válogatottban: "Az Európa-bajnokság előtt nagyon sok helyen elhangzott, hogy nincs helyem a válogatottban, nekem kellene lennem a kimaradónak. Ez persze nem esett jól, rá akartam cáfolni a kétkedőkre, és be szerettem volna bizonyítani, hogy nemzetközi szinten is helyt tudok állni. Sajnos nem tudtam végig olyan teljesítményt nyújtani, mint terveztem, de időnként talán sikerült."

Fotó: facebook.com/kezivalogatott; Stanko Gruden/kolektiffimages

 

A rovat legfrissebb hírei