Győzelem után távozik az Újpest edzője


Az Újpest FC úgy győzte le 3-2-re a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen, hogy háromszor jutott egygólos előnyhöz, a vendégek pedig csak kétszer tudtak egyenlíteni.

A kezdés után tíz percig az Újpest kezdeményezett, de a vendégek rendezték soraikat, és kiegyenlített mezőnyjátékkal folytatódott a találkozó, amely során a kapuk nem forogtak veszélyben. A játékosok mindkét oldalon inkább a védekezésre összpontosítottak, a támadásokra kevés energiájuk maradt. A 35. percben váratlanul, egy szöglet után Csongvai fejesével szerzett vezetést a házigazda, majd a 41. percben egy visszatámadás után a Banait megzavaró Könyves 17 méteres lövésével a vendégek is eredményesek tudtak lenni.

Zalai lehetőségekkel kezdődött a második félidő, amelynek közepén három perc alatt három gól született: Tallo kétszer is fejjel vette be a vendégek kapuját, miként közte Favorov is a hazait. Az utolsó húsz percben beszorult saját térfelére az Újpest - csupán néhány, igaz veszélyes kontrát vezetett -, de hiába támadott a ZTE, játékosai sokszor kapkodtak, pontatlanok voltak, így harmadszorra már nem tudott egyenlíteni a vendégcsapat. A 89. percben Favorov kapás lövését bravúrral védte Banai.

Az Újpest az ötödik győzelmét aratta a bajnoki szezonban, nyolcadik hazai fellépésén a harmadikat. A legutóbbi tizenegy, ZTE elleni összecsapásából a hetediket nyerte meg a lila-fehér gárda, három döntetlen és egy vereség mellett. A vendégeknél a felvidéki Szépe János végig a pályán volt.

OTP Bank Liga, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Újpest FC-Zalaegerszegi TE 3-2 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Solymosi
Gólszerzők: Csongvai (35.), Tallo (62., 65.), illetve Könyves (41.), Favorov (64.)
Sárga lap: Tallo (45.), Perosevic (81.), Csongvai (85.), Gigic (90.)

Újpest: Banai - Pauljević, Kutrumpisz, Kastrati, Antonov - Csongvai, Mitrović - Simon, Beridze (Bacsa, 75., Ristevski, 86.), Peroševic - Tallo (Gigić, 89.)
ZTE: Demjén - Lesjak, Szépe, Bobál D. - Szánthó, Favorov, Sanković (Vass P., 86.), Bedi, Gergényi (Tajti, 63.) - Könyves (Koszta, 75.), Zimonyi (Babati, 63.)

A szerb Predrag Rogan szerdán távozik az Újpest FC vezetőedzői posztjáról

A június 1-jén kinevezett szakvezető szerda este, a Zalaegerszeg 3-2-es legyőzése után az M4 Sport élő adásában jelentette be, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a fővárosi lila-fehérek kispadján.
Riporteri kérdésre Rogan úgy fogalmazott, a vezetőséget kellene megkérdezni távozása okairól.

"Ez volt az utolsó mérkőzés számomra, ma este lezárul az együttműködésem az Újpest FC-vel. Nagyon nagy megtiszteltetés volt ebben a klubban dolgozni. Mindenkinek köszönettel tartozom, a játékosoknak, a szakmai stábnak, a vezetőségnek az együttműködésért, és mindenkinek, aki hozzásegített ehhez az eredményhez" - nyilatkozta Rogan.

A szerb tréner emlékeztetett, hogy harmadik alkalommal dolgozhatott Újpesten, és amikor június elején, hét fordulóval az előző idény vége előtt kinevezték, a csapat nagyon rosszul állt a tabellán, de egy nagyon sikeres időszak után a középmezőnyben zárt.

"Büszke vagyok arra, amit sikerült elérni, most azonban eljött a váltás és a pihenés ideje. Természetesen a vezetőséget kell megkérdezni a döntés okáról" - szögezte le.

Rogan végül úgy vélekedett, a nagyon nehéz koronavírusos idők után kezd magára találni a csapat, amely szerinte jövőre kiléphet az európai kupaporondra, mert játékoskerete erőssége alapján ott a helye.

A szerb tréner 23 bajnoki mérkőzésen irányította az Újpestet, amely kilenc győzelem mellett hatszor döntetlent játszott, nyolc alkalommal pedig kikapott ebben az időszakban.

Az újpesti csapat irányítását Michael Oenning veszi át

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A rovat legfrissebb hírei