Szokatlan piros lap a Puskás Akadémiánál


A Mezőkövesd egygólos győzelmet aratott vasárnap a vendég Puskás Akadémia felett a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

A hazaiak sorozatban harmadik sikerüket aratták az NB I-ben, míg a felvidéki Hornyák Zsolt csapatának, akik még sosem győztek a borsodi városban, megszakadt az öt körön át tartó veretlenségük.

A Mezőkövesd jószerivel első támadásából gólt szerzett, de öröme nem tartott sokáig, mert a sok szabálytalansággal tarkított mérkőzés 15. percében emberhátrányba került Karnyicki durva talpalása miatt. A hazaiak ettől kezdve a stabil védekezésre koncentráltak, a felcsútiak pedig nem is találtak rést a mezőkövesdiek hátsó alakzatán, azaz nem tudták érvényesíteni a létszámfölényüket. A szünet előtti utolsó percben ráadásul Baluta fegyelmezetlensége miatt - sípszó előtt végezte el a szabadrúgást - egyenlő létszámban vonulhattak pihenőre a csapatok. Az M4 Sport által feltöltött videón viszont az látszik, hogy Pintér játékvezető nem Balutának mutatta fel a sípot, aki nem is láthatta a játékvezető mozdulatát. Így vitatható a második sárga lap jogossága

A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, de a mérkőzés elejéhez hasonlóan a Mezőkövesd futballozott veszélyesebben, amit a csereként beállt Jurina kapufája jelzett. Az idő múlásával veszélytelen mezőnyjáték zajlott a pályán, a Puskás Akadémia továbbra sem tudta feltörni a hazai védelmet, amely egyszer ingott meg, de akkor Plšek elrontotta a helyzetét. A hajrában a vendégek valamelyest fokozták a nyomást, de egyenlíteni nem tudtak, így a Mezőkövesd megőrizte minimális előnyét a lefújásig.

A hazaiaknál a bártfai Róbert Pillár volt, míg a vendégeknél Urblík Józsefet nem cserélte be köbölkúti edzője.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Pintér
Gólszerző: Beširović (6.)
Piros lap: Karnyicki (15.), illetve Baluta (45+2.), van Nieff (94.)
Sárga lap: Farkas D. (9.), Berecz (24.), illetve Baluta (11., 45+2.), Spandler (28.), van Nieff (74., 94.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Neszterov, Pillár, Vadnai - Bešsirović (Eperjesi, 92.), Karnyicki, Cseri - Vutov (Jurina, 52.), Berecz, Nagy D. (Meszhi, 74.)
PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Spandler (van Nieff, a szünetben), Deutsch (Weslen, 68.) - Plšek - Slagveer (Tamás N., 83.), Baluta, Knežević, Komáromi (Nunes, 57.) - Kiss T.

Fotó: facebook.com/PFLAhu

A rovat legfrissebb hírei