Pontokat vesztett Rózsahegyen a DAC


A Fortuna Liga 17. fordulójában a Rózsahegy otthonában szerepelt a DAC.

A hazaiak kezdőjében nem volt ott a dunaszerdahelyi nevelésű Almási László. A vendégeknél hiányzott eltiltás miatt Blackman, koronavírusos fertőzés miatt Schäfer és Malý, valamint a sérült Davis, és természetesen a hosszabb ideje maródi Vida Máté és Friede is. A bemelegítés során Nebyla is megsérült, pedig a kezdőbe nevezte Bernd Storck. A megszokotthoz képest így ott volt a sárga-kékek kezdőcsapatában Sommer, Beskorovainyi, Fábry, Njie és Nicolaescu is, míg Ramirez csak a kispadon kezdett.

Ami a taktikai felállást illeti, Beskorovainyi, Kružliak és Müller volt a három védő, kissé balra tolódva. A jobboldalon a Pohronie ellen nem túl meggyőző teljesítményt nyújtó jobbhátvéd, Sommer egy sorral feljebb szerepelt, de az ellenfelek támadásainál a legtöbbször visszazárt. A középpálya közepén Njie biztosíttott, és Balić valamint Fábry szerepelt. Kalmár a bal oldalon a megszokottnál hátravontabban szerepelt, de tőle nem volt elvárható a szárnyvédő szerepének megoldása. A csapatkapitány a támadások építésénél időnként középre is húzódott. Elöl Nicolaescu játszott, jobbról pedig megszokott módon Divković támadott. Összességében egy (kissé) féloldalas 3-5-2-es (vagy 3-4-3-as) alakzatban próbálkozott a Dunaszerdahely.

A első 20 percben csak a hazaiak jutottak el lövésig, de komoly veszélyt ők sem jelentettek a kapura. Leginkbáb a mezőnyben folyt ekkor a játék. A stadion előtt összegyűlt rózsahegyi drukkerek a 25. percben egy kis tüzijátékkal igyekeztek feltüzelni kedvenceiket.

A 37. percben Kalmár egy szép csel után lőtt pontosan 16 méterről, de nem találta el a kaput. Macík vélhetően védett volna, ha kaput talál a magyar válogatott középpályás.

Az első félidő elég unalmas játékot hozott. Ha Kalmár lövését nem számoljuk, akkor viszont inkább a hazaiakban volt benne a gól. A játékvezetők ötször is lesen állították meg Regáliékat, ráadásul a 40. percben Kostadinov kiugrásánál elég véleményes volt az ítélet. Az lehetett az érzésünk, hogy ha egyszer egy ilyenből sikerül elmenniük, nagy bajba kerülhetnek Jedličkáék.

A szünet után megvolt az első kaput eltaláló lövése a vendégeknek, de Macíknak nem volt nehéz dolga Balić kísérleténél. A másik oldalon Sommer rossz hazaadása után Jedlička csak bedobásra tudta rúgni a labdát. Ez után Takáč tudta beadni a játékszert középre, ahol Kostadinov szépen a kapuba fejelt, 1-0.

Az 56. percben Kalmár szabadrúgásból egy pokoli erős lövést küldött kapura, de Macík kiütötte a gólba tartó labdát. Sajnos nem ment eléggé sarokra a kísérlet. Három perccel később Kalmár próbálkozása lejött a sorfalról, amit Fábry lőtt kapura, de újra a hazai kapus volt a végállomás. A túloldalon Takáč lőtt Jedlička kezébe, majd Maslo szabadrúgását is a cseh kapus védte.

A 64. percben Ramirez érkezett Njie helyére. Bernd Storck behozta egyetlen rutinos cseréjét. A venezuelai csatáron kívül csak a fiatal Bögi Ferenc, az eddig nem túl sokat mutató Andzouana és a gyorsaságán túl szintén halovány Zuberu Sharani állt a német mester rendelkezésére mezőnyben. A másik oldalon beállt a szezonban 6 gólnál járó Almási László.

Ramirez aktívan szállt be és egy fejes után a 74. percben 18 méterről lőtt kapura, a labda pedig a kapuban végezte, 1-1. Szép megmozdulás volt.

Az utolsó negyedórára Andzouana érkezett Nicolaescu helyére. A 81. percben egy szöglet után Maslo fejelt, Jedlička hatalmas védése után pedig Regáli ismételt, de a kapufát találta el. Ezt megúszta a DAC. Ez után érkezett a pályára Sharani, aki Fábryt váltotta.

A hajrában időnként szétszakadt a pálya, hol az egyik, hol a másik kapu előtt alakult ki lehetőség. A 91. percben Andzouana beadásából Ramirez fejelt kapura, de csak a kapufát találta el. Ott lehetett volna a győztes gól. A 94. percben még veszélyes szabadrúgást lőhetett a Rózsahegy, de Brenkus a sorfalat találta telibe.

A második félidőre sokat javult a DAC játéka, de helyzetek adódtak bőben a hazaiak előtt is. Igazságos döntetlen született.

Fortuna Liga, 17. forduló:

MFK Ružomberok-FC DAC 1904 1-1 (0-0)
Rózsahegy, zárt kapus; v.: Kráľovič (Ferenc, Pozor)
Gólszerzők: Kostadinov (51.) ill. Ramirez (74.), Balić (85.)
Sárga lap: Maslo (30.) ill. Kalmár (65.)

Rózsahegy: Macík - Čurma, Maslo, Mrva - Ďungel (Almási 68.), Kochan, Múdry (Kmeť 68.), Mojžiš - Kostadinov (Zsigmund 81.), Takáč (Brenkus 91.) - Regáli
DAC: Jedlička - Müller, Beskorovainyi, Kružliak - Sommer, Fábry (Sharani 84.), Njie (Ramirez 64.), Balić, Kalmár - Divković, Nicolaescu (Andzouana 78.)

További eredmények:

FK Senica-FC ViOn Zlaté Moravce 1-1
MŠK Žilina-ŠKF Sereď 0-0

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei