Bénes László is ott lesz a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében


A doborgazi középpályás csapata, a Borussi Mönchenngladbach a Real Madrid mögött jutott tovább a B-csoportból

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában egy győzelemmel biztosan továbbjutott volna a Gladbach. Az ellenfél viszont a Real Madrid volt, ráadásul idegenben, így nem ígérkezetett ez könnyű feladatnak. Zinedine Zidane csapata le is győzte német ellenfelét, de így is meglehetett még Béneséknek a továbbjutás. Ehhez persze a négyes másik mérkőzésének kedvező alakulása is kellett, így a lefújás után a játékosok a kispadnál gyűltek össze, majd miután 0-0-nál lefújták az Internazionale-Sahtar meccset, jöhetett az ünneplés.

A csoportkör hat meccse során a felvidéki Bénes László az Inter elleni első mérkőzést leszámítva mindig ott volt a meccskeretben. Pályára a 4. és az említett 6. fordulóban lépett, mindkétszer csereként. A Sahtar elleni 4-0 alkalmával 9, míg a Real elleni vereség során 5 perc és a hosszabbítás jutott neki. A 23 éves dunaszerdahelyi születésű középpályásnak az előző ősze sokkal jobban sikerült, akkor a bajnokságban is rendszerint kezdőként számítottak rá és az Európa-ligában is háromszor volt kezdő, egyszer pedig becserélték. Tavasszal már leginkább csak csereként számoltak vele. Látva viszont az előző őszt, egy jó téli alapozás után a játékosnak lehet esélye, hogy ott legyen a BL-nyolcaddötőben, melynek sorsolását 2020. december 14-én tartják.

A Borussia lehetséges ellenfelei a csoportelső csapatok, leszámítva a németeket. Közülök kap tehát ellenfelet a Gladbach: Chelsea, Juventus, Liverpool, Machester City, Paris SG

Fotó: facebook.com/borussia.global

 

A rovat legfrissebb hírei