Már nem Geri Gergely a Nyitra edzője


A Fortuna Liga 8. helyén álló csapatot Ivan Galád vezeti a továbbiakban.

A Rózsahegy elleni mérkőzésen a nyitraiak 3-0-ás vereséget szenvedtek a hétvégén. A mérkőzés után Geri elmondta, hogy a klub tulajdonosának döntése volt, hogy az U21-es válogatott Dávid Šípoš helyett a november végén hozzájuk igazoló Ariel Harush védjen. Az izraeli válogatott kapus ugyan az edző szerint nem volt benne a gólokban, de ha nem jön a felsőbb utasítás, a bajnokság legjobb kapusai között számon tartott Šípoš állt volna a kapuban.

A Nyitra csapatánál az ígéretüket be nem tartó ukrán tulajdonosok távozása után úgy tűnt, stabilizálódhat a helyzet. Ján Kara lett az új tulajdonos, de a játékosok továbbra sem kaptak fizetést augusztus óta. A futballisták 3 havi elmaradás után kérvényezhetik szerződésük felbontását. Az utóbbi napokban azonban a fiatalabb, piacképes labdarúgók megkapták augusztusi bérüket, így a klubvezetés nyert még egy hónapot. A hírek szerint Šípoš mellőzése is ezen problémák következménye lehetett, a kapus ugyanis nem írta alá a jövő nyáron lejáró szerződésének meghosszabbítását.

Geri Gergely 2019 őszén vette át a klub vezetését és az után, hogy benntartotta a csapatot, az idei szezonban a komoly anyagi gondok ellenére meglepően jól szerepelt a csapattal, többek között a bajnok Slovant is sikerült legyőzniük. A 43 éves szakember a klub tájékoztatása szerint saját kérésére távozott.

Fotó: Facebook; FC Nitra 

A rovat legfrissebb hírei