Négy perc alatt döntött a DAC Nagyszombatban


A Fortuna Liga 15. fordulójának megyei rengadóján a nagyszombati Spartakhoz látogatott a Dunaszerdahely.

A DAC a megszokott kezdőjével állt fel. A középpályán az elmúlt héthez hasonlóan Sebastian Nebyla kapott lehetőséget, Fábry a keretben sem volt.

Először Kalmár lövésénél szisszenhettünk fel, de blokkolták kísérletét. A 12. percben Divković már nagy helyzetbe került, de Rusov eszén nem tudott túljárni. Meglehetett volna a vezető gól. A vendégeknél volt többet a labda, el is jutottak itt-ott lövésig, de a félidő további részében nem jelentettek nagy veszélyt a Spartak kapujára.

A szünetben a sárga lapos Nebylát Nicolaescu váltotta. Az 56. percben jött az első gól. Balić szenzációs hosszú indítását elnézte a nagyszombati védelem, de Ramirez számított erre, levette a labdát a tizenhatoson belül majd higgadtan Rusov alatt a kapuba lőtt, 0-1.

A venezuelai csatár a hazai kispadhoz ment ünnepelni, amiért Kružliak játékvezető sárga lappal jutalmazta. Szinte azonnal jött a következő is. Divković szögletébe középen sem Ramirez, sem a védők nem tudtak jól belefejelni, de a megcsúszó labda így került éppen a hosszúsaroknál érkező Nicolaescu elé, aki higgadtan közelről a kapuba lőtt, 0-2.

Bő egy óra után jöhetett volna a szépítés, de Jedlička nagy védésekkel óvta meg kapuját a góltól. Cabral fejesénél és ez után egyből Pačinda lövésénél is nagyot mentett. Kalmár és Nicolaescu is helyzetbe került ez után, de előbbit egy védő az utolsó pillanatban szerelte, utóbbi pedig lábbal és fejjel is pontatlan volt.

A hajrában beállt csereként Andouana és Sharani is, míg Kružliak megkapta szezonbéli 5. sárga lapját, így nem lehet majd ott a következő bajnokin. A hosszabbításban még Sommer és Njie is beállt, de ők csak néhány másodpercet töltöttek a pályán.

A DAC megérdemelten győzött a megyei rangadón, legközelebb szerdán Szereden lép pályára Bernd Storck csapata.

Fortuna Liga, 15. forduló:

Spartak Trnava-FC DAC 1904 0-2 (0-0)
Nagyszombat, zárt kapuk mögött, v.: Kružlaik (Hancko, Pozor)
Gólszerzők: Ramirez (56.), Nicolaescu (60.)
Sárga lap: Vlasko (24.), Savvidis (53.), Pačinda (64.) ill. Nebyla (9.), Ramirez (57.), Kružliak (90.)

Spartak: Rusov - Turňa, Grič, Mihál, Mikovič - Kóša (Kolesár 71.), Savvidis - Cabral (Benovič 83.), Vlasko (Yusuf 55.), Yao - Pačinda (Olejník 83.)
DAC: Jedlička - Blackman (Sommer 92.), Müller, Kružliak, Davis - Nebyla (Nicolaescu 46.), Schäfer, Balić (Njie 92.) - Divković (Sharani 86.), Ramirez (Andzouana 85.), Kalmár

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei