Egy győzelem, egy vereség a komáromi röpisek heti mérlege


Hazai pályán magabiztosan győztek, idegenben nagy csatában vereséget szenvedett a Rieker UJS Komárom.

A komáromi férfi röpicsapat kedden hazai pályán fogadta Privigyét. A tapasztaltabb hazaiak végig kézben tartották a mérkőzést és a végjátékban felülmúlták fiatal ellenfelüket. 

"A Privigye az utóbbi mérkőzéseken megmutatta, hogy minőségi játékra képes, ezért nagyon örülök a győzelemnek. Ma felforgatott csapattal érkeztek, hiszen mindkét játékosuk hiányzott univerzál poszton, és ez érezhető volt a játékukon is. Nem nyújtottunk tökéletes teljesítményt, de jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy győztünk" – nyilatkozta a meccs után Robin Pělucha, a komáromiak edzője.

Férfi röplabda Extraliga, 4. forduló:

Rieker UJS Komárom-VK OSMOS Prievidza 3-0 (25-18. 25-21, 25-21)
Komárom, zárt kapuk mögött, v.: Viktoríni-Lisá, Henček

Komárom: Kubš 8, Kašper 3, Mlynarčík 16, Ogurčák 14, Tarabus 8, Jalovecký 3, libero Turis (Százvai, S. Porubský)
Prievidza: Šimko 7, Kasperkevič 0, F. Štepánek 3, Mačuha 6, Javorčík 10, Čmirjov 7, libero Krajčo (Čavojský 3, P. Kudra, Jánoš)

Csütörtökön már Kassán játszottak a Duna-partiak. Jól is kezdték a mérkőzést, az első két szettet sikerült megnyerniük. A harmadik játszmában 18-23-nál úgy tűnt, mindhárom pontot elhozhatják keletről, de az utolsó két pont megszerzése már nem ment számukra és a kassaiak 26-24-re fordítottak. A negyedik szettben is volt meccsladbája a vendégeknek, de akkor sem sikerült azokat kihasználniuk. Az utolsó, rövidített játékrészben már a hazaiaknál volt a lélektani előny, amit nagy csatában ki is tudtak haszálni és nagy hátrányból megfordították és megnyerték az összecsapást.

5. forduló:

VK KDS Šport Košice-Rieker UJS Komárom 3-2 (22-25, 20-25, 26-24, 29-27, 17-15)
Kassa, zárt kapuk mögött, v.: Höger, Porvazník

Košice: Goč 2, Smolej 6, Kríž 1, Lamanec 29, M. Sopko ml. 27, Pizur 10, liberók Kurej, Marčok (J. Hriňák, Machovec, Ondruš 8, Jakubov 1, Jendrejčák 6)
Komárom: Kubš 10, Kašper 9, Mlynarčík 30, Ogurčák 18, Tarabus 9, Jalovecký 1, libero Turis (Rak, S. Porubský)

Fotó: Facebook, Laco Kiovsky

 

A rovat legfrissebb hírei